Home Doneren Contact

Staren voor Spieren

Elke dag gebruik je je spieren. Je smeert een boterham, fietst naar je werk, gaat sporten, je leest deze tekst. Nog meer spieren gebruik je onbewust. Je ademt, lacht en knippert met je ogen. Zonder erbij na te denken. Voor 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte is dit niet zo vanzelfsprekend. Je staat er niet bij stil hoe makkelijk je beweegt.

Dit jaar komt Spieren voor Spieren al 25 jaar samen in beweging om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Als aftrap van dit jubileumjaar komen we op zaterdag 28 januari in actie. We transformeren een deel van Utrecht Centraal tot een klein sportstadion en we gaan van 12:00 uur tot 16:00 uur Staren voor Spieren. Onder leiding van Minke Booij, ambassadeur van Spieren voor Spieren, dagen we bezoekers van Utrecht Centraal uit om elkaar 25 seconden aan te kijken, zonder te knipperen.

Ook Spieren voor Spieren ambassadeurs Henk Grol, Erik Dekker en Manon Nummerdor-Flier gaan met reizigers en aanwezigen de Staren voor Spieren uitdaging aan. Tijdens deze staarwedstrijden vragen we iedereen om stil te staan, niet weg te kijken en bewust te worden van het gemak waarmee je beweegt. Na 25 seconden komen we weer in beweging en gaan we door met de dag.

Heb jij ook 25 seconden voor kinderen met een spierziekte?

Want alleen samen kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs