Home Doneren Contact

Vier goede redenen

Daarom doet Alex Scheenstra mee aan de Spierathlon. 

Op zaterdag 13 juni vindt de Spierathlon plaats. Een van de deelnemers is Alex Scheenstra. Hij zit in een team samen met zijn zoon Vince en twee collega’s. Deze betrokken vader vertelt meer over de vier redenen waarom hij meedoet. “Waarschijnlijk denken ze dat ik spontaan begin te huilen.”

Reden één: samen sporten
“Ik ben heel sportief, net als mijn oudste zoon Beau van 13. Atletiek, basketbal; hij kan alles goed. Voor mijn jongste twee zoons, Vince van 10 en Thom van 6, is sporten moeilijker. Ze hebben de spierziekte Becker, waardoor ze snel moe zijn.

Als ik op zondag terugkom van twee uur hardlopen, vragen ze hoe het was. Ze kunnen zich niet voorstellen hoe het is om zo lang te kunnen rennen. Voor Vince en Thom zijn alledaagse dingen als traplopen en fietsen al moeizaam. Met de Spierathlon kunnen we samen sporten, wat voor ons allemaal heel bijzonder is. Door de Spierathlon kom je zo dichter bij elkaar.”

Reden twee: bespreekbaar maken
“Door de Spierathlon kom je dichter bij elkaar, zei ik al. Door samen te sporten, maar ook door het er samen over te hebben. Niet alleen binnen je gezin, maar ook met je omgeving. Zo merk ik op mijn werk dat collega’s vaak niet durven te vragen naar de ziekte van mijn zoons. Waarschijnlijk denken ze dat ik spontaan begin te huilen.

Doordat we meedoen aan de Spierathlon durven mensen er makkelijker over te praten, op een positieve manier. Het wordt wat laagdrempeliger. Wat helemaal mooi is: twee collega’s doen ook mee in ons Spierathlon-team. Die betrokkenheid doet mij heel goed, als vader én als collega.”

Reden drie: geld ophalen
‘Dat mijn zoons de spierziekte Becker hebben, daar kan ik niets aan doen. Wat ik wél kan doen? Een vader voor mijn kinderen zijn en meedoen aan de Spierathlon, om zo geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten.

Op de site van Spieren voor Spieren houden we de donaties aan ons team goed bij. Elke keer als ik zeg ‘we hebben weer een donatie’, komen Vince en Thom enthousiast aangerend. ‘Van wie?’ Zo gaaf, als de buurvrouw of de fitnessclub van oma wat doneert, of een bijstandsmoeder die op Facebook over de Spierathlon heeft gelezen.”

Reden vier: goede voorbeeld
“Waar ik heel trots op ben is dat Vince en Thom enorm betrokken zijn. Als kindambassadeur van Spieren voor Spieren helpen zij om geld in te zamelen voor spierziekte-onderzoek. Zij geven het goede voorbeeld, dus dan kan ik als vader natuurlijk niet achterblijven. Dat is ook een reden dat ik wil meedoen aan de Spierathlon.

Als ambassadeur maken de jongens bijzondere dingen mee. Zo mocht Vince bij de Johan Cruijff Schaal op de rug van een speler het veld in de ArenA op. En Thom was onlangs tijdens het Spieren voor Spieren-gala speciale gast, waarbij hij in smoking samen met Pieter van den Hoogenband het podium op mocht. Elk nadeel heeft zijn voordeel: als ze geen spierziekte hadden, hadden ze dat allemaal niet meegemaakt. De instelling in ons gezin is: of je nu wel of niet iets hebt, je moet er altijd wat moois van maken. Dat is geluk zien.”

 

alex

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs