Home Doneren Contact

Zanders zet stappen

De Zanders Step Challenge was een programma waarin 111 consultants in dienst van Zanders gedurende zes weken het aantal stappen dat zij dagelijks zetten bij hebben gehouden met behulp van een stappenteller. De challenge was een initiatief van 4 Zanders consultants met als doel om de bewustwording van de hoeveelheid beweging (of gebrek daaraan) onder kantoorpersoneel te vergroten en dit hopelijk te stimuleren met positieve fysieke en psychologische effecten tot gevolg.

Aan het begin van de challenge zijn de deelnemers verdeeld in teams bestaande uit mensen van verschillende activiteit niveaus. Elke week werden de stappen door elke deelnemer online ingelogd en aan het einde van de zes weken is het absolute totaal van het kantoor berekend, het weekgemiddelde en totaal van elk team evenals de individuele prestaties. Uiteraard zijn er mooie prijzen uitgereikt aan de best presterende teams en individuele deelnemers.

Aan het begin van de challenge is er aan elke  deelnemer gevraagd om een kleine bijdrage te betalen voor zijn of haar deelname, zodat er een mooi bedrag kon worden  gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Naast deze ‘verplichte’  donatie konden mensen ook individueel additionele donaties doen. Verder had Zanders aan het begin van de zes weken aangegeven dat wanneer het bedrijf in zijn geheel  40.000.000 stappen zou zetten gedurende de challenge dat zij dan de donatie zou verdubbelen. Uiteindelijk heeft het kantoor een totaal van 42.171.070 stappen neergezet (het equivalent van Amsterdam naar Melbourne en weer terug) en hiermee is de initiële donatie dus verdubbeld naar EUR 2.020. Tenslotte heeft het Zanders management een extra bijdrage geleverd, waardoor er in totaal EUR 2.500 is gedoneerd aan Spieren voor Spieren!

2014 12 18 Zanders2014 12 18 Zanders 2

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs