Home Doneren Contact

‘Weet hoe bevoorrecht ik ben’

Tijdens de Spierathlon 13 juni wordt er een 1/8e triathlon afgelegd door een kind en een volwassene. In aanloop naar dit evenement ging Helden Magazine in overleg met onze ambassadeurs Vandaag deel twee: Schaatser Koen Verweij.

 Hoe ben jij ambassadeur geworden van Spieren voor Spieren?
“Een persoon die dicht bij mij staat vertelde me over de stichting en het werk dat zij doen. Ik zei dat ik het een mooi initiatief vond en dat we misschien iets voor elkaar konden betekenen. Zo is het balletje gaan rollen.”

Waarom spreekt Spieren voor Spieren jou zo aan?
“Ik ben gek op sport en prijs mezelf gelukkig dat ik zo met sport bezig kan en mag zijn. Ik weet hoe bevoorrecht ik daardoor ben. Ik realiseer me dat het ook heel anders kan zijn. Het is verschrikkelijk dat kinderen met een spierziekte dat niet zo kunnen beleven.”

“Spieren voor Spieren probeert dat te veranderen. Om die kinderen dat plezier ook te geven, dat vind ik echt heel mooi. Daarom zet ik me graag als ambassadeur voor Spieren voor Spieren in.”

‘De blijdschap op de gezichten van die kinderen en de waardering die je van ze krijgt, zijn zo mooi’

 

Ken jij iemand uit je eigen omgeving die gebukt gaat onder een spierziekte?
“Eigenlijk niet, in ieder geval niet in de kring van mensen die dicht bij me staan. Bij wedstrijden zie ik wel vaak kinderen met bijvoorbeeld spierziektes langs de baan staan. Ik ben iemand die dan altijd wel een babbeltje maakt en naar ze toegaat. Dat vind ik ook echt leuk om te doen.”

 Waarom moeten onze lezers zich inschrijven voor de Spierathlon?
“Omdat het belangrijk is om aandacht te vragen voor deze ziektes, aandacht voor onderzoek, zodat we ze in de toekomst allemaal uit de wereld kunnen helpen. En bovenal omdat het natuurlijk heel erg leuk is om te doen. De blijdschap op de gezichten van die kinderen en de waardering die je van ze krijgt, zijn zo mooi… Dat maakt het meer dan waard!”

Je bent trouwens ook een ‘zichtbare’ ambassadeur. Je lacht ons toe op een metershoog billboard langs de snelweg.
“Haha, mooi heh! Op dat billboard heb ik veel leuke reacties gekregen! Alleen maar goed toch?”

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs