Home Doneren Contact

Wat een geweldige nacht!

Sporten voor Spieren tijdens de Wintertijd Challenge levert geweldig bedrag op.
Op meer dan 100 locaties is in de nacht van 29 op 30 oktober gesport voor kinderen met een spierziekte. De Wintertijd Challenge is een van de grootste sportieve goede doelen acties in Nederland. Nergens anders wordt er in 1 seconde, plus het uur winst door het verzetten van de klok, zo’n grote sportieve prestatie neergezet. Dit is het enige moment in het jaar dat er tijd gewonnen kan worden voor kinderen met een spierziekte.

In totaal is er een prachtig bedrag van €201.276,- opgehaald. In Eindhoven werd het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt door niemand minder dan onze ambassadeur Pieter van den Hoogenband. Er kan nog steeds gedoneerd worden op wintertijdchallenge.nl, het bedrag zal dus nóg verder oplopen!

Besteding
De opbrengst van de Wintertijd Challenge komt ten goede aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.

Sinds 1 april 2008 kunnen kinderen met (het vermoeden van) een spierziekte terecht in het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Het Spieren voor Spieren Kindercentrum biedt alle onderzoeken en zorgverleners op één dag.

Hierdoor wordt het mogelijk:

  • Aan het einde van de dag een diagnose of een plan van aanpak te krijgen;
  • En een daarop gebaseerd behandeladvies en behandeling;
  • In het Spieren voor Spieren Kindercentrum worden alle onderzoeken georganiseerd op één dag om de juiste diagnose zo snel mogelijk te stellen. Een traject wat voorheen jaren kon duren. Kinderen met verdenking op een spierziekte en hun ouders zitten daardoor minder lang in onzekerheid en krijgen veel eerder een behandelplan;
  • De opbrengst is bestemd voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum.

Dankzij die uitbreiding:

  • Kunnen er meer kinderen geholpen worden aan een diagnose en een behandelplan;
  • Wordt er meer kennis verkregen over spierziekten bij kinderen, wat leidt tot een betere behandeling;
  • Wordt kennis en kunde gebundeld, wat sneller leidt tot een medicijn of behandeling;
  • Wordt er gewerkt aan een toekomst voor kinderen met een spierziekte en het stoppen van spierziekten bij kinderen.

_pz49982

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs