Home Doneren Contact

VriendenLoterij PrijzenMarathon

VriendenLoterij maakt een vuist tegen spierziekten bij kinderen!

De VriendenLoterij en Spieren voor Spieren staan samen sterk! Spieren voor Spieren is dit jaar het goede doel van de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Als je meespeelt met een lot, gaat de helft van de lotprijs naar de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum.

Dit is een behandelcentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht waar kinderen uit heel Nederland met (verdenking op) een spierziekte terecht kunnen. Het biedt alle onderzoeken en zorgverleners onder één dak en in één dag. Doel is om binnen een dag een diagnose of plan van aanpak te krijgen. Kinderen en hun ouders zijn daardoor minder lang in onzekerheid en krijgen veel eerder een behandelplan.

Momenteel is er veel behoefte aan uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum om dichterbij een medicijn te komen voor de 600 verschillende spierziekten. Dankzij die uitbreiding:

  • Kunnen er meer kinderen geholpen worden aan een diagnose en een behandelplan;
  • Wordt er meer kennis verkregen over spierziekten bij kinderen, wat leidt tot een betere behandeling;
  • Wordt kennis en kunde gebundeld, wat sneller leidt tot een medicijn of behandeling;
  • Wordt er gewerkt aan een toekomst voor kinderen met een spierziekte en het stoppen van spierziekten bij kinderen.

Dr. Ludo van der Pol, neuroloog en hoofd Spieren voor Spieren Kindercentrum: “Wekelijks komen er kinderen met onverklaarde spierzwakte naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Het zou fantastisch zijn als we, mede dankzij de deelnames aan de PrijzenMarathon, het Spieren voor Spieren Kindercentrum kunnen uitbreiden.”

De VriendenLoterij maakt samen met ambassadeurs Gerard Joling, Dennis van der Geest en diverse topsportambassadeurs van onszelf een vuist voor Spieren voor Spieren om spierziekten bij kinderen zo snel mogelijk de wereld uit te helpen, want zij weten als geen ander hoe belangrijk spierkracht is. Bekijk hier de video’s.

Kijk voor meer informatie op de website van de VriendenLoterij.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs