Home Doneren Contact

Vriendenloterij en Nationale Postcode Loterij

Net als in de afgelopen jaren, konden we in 2022 vertrouwen en bouwen op de prachtige bijdragen vanuit de VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij.

Onlangs is de jaarlijkse bijdrage aan Spieren voor Spieren vanuit de Nationale Postcode Loterij verhoogd van € 200.000,- naar € 300.000,-. Dankzij alle deelnemers, kunnen meer kinderen met een spierziekte geholpen worden. Deelnemers bedankt!

Nationale Postcode Loterij

Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. 3 Miljoen huishoudens spelen inmiddels mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks meer dan 150 goededoelenorganisaties.

Meerjarig partnerschap

Met de Postcode Loterij heeft Spieren voor Spieren een meerjarig partnerschap waardoor wij nu elk jaar een bedrag van € 300.000 tegemoet kunnen zien. Voor het meerjarig partnerschap is een overeenkomst voor vijf jaar afgesloten met in het laatste jaar een evaluatie, waarna bij een positieve beoordeling de overeenkomst verlengd wordt met vijf jaar. We zijn zeer verheugd dat Spieren voor Spieren tot en met 2026 meerjarig partner blijft. Mede dankzij de samenwerking met de loterij hebben we mooie resultaten gerealiseerd. De bijdragen in de afgelopen zes jaar heeft ons in staat gesteld te versnellen op onze missie; alle spierziekten bij kinderen verslaan!

VriendenLoterij

De VriendenLoterij viert en steunt wat het leven mooi maakt: bijvoorbeeld de musea en monumenten bij u in de buurt of uw plaatselijke sportvereniging. Dankzij de deelnemers worden organisaties gesteund die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Spieren voor Spieren ontvangt opbrengsten uit de VriendenLoterij dankzij deelnemers die met geoormerkte loten spelen waarvan minimaal 40% van de opbrengst naar Spieren voor Spieren gaat. Dit bedrag wordt besteed aan het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Spieren voor Spieren Kinderspiercentra
Mede dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij investeert Spieren voor Spieren al jaren in kinderspiercentra. Hier worden dagelijks door multidisciplinaire teams keihard gewerkt om diagnose en behandelingen van kinderen met een spierziekte sneller beschikbaar te krijgen. Zo breiden we het succes van het Spieren voor Spieren Kindercentrum uit en kunnen met we meer kinderen sneller helpen! Wij zijn vastbesloten om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs