Home Doneren Contact

Update jaarlijkse Spieren voor Spieren Dag


Jaarlijks organiseert Spieren voor Spieren speciaal voor alle kinderen met een spierziekte de Spieren voor Spieren Dag. Een zorgeloze en leuke dag voor het hele gezin, die volledig in het teken staat van plezier maken. Vele prachtige locaties hebben alle kinderen met zijn allen reeds mogen bezoeken, zoals het Nederlands Openlucht Museum en Burgers’ Zoo. Voor veel kinderen, en ook voor ons, is de Spieren voor Spieren Dag de leukste dag van het jaar.

Door het coronavirus moeten de meeste kinderen met een spierziekte extra goed oppassen. Daarnaast zijn er vanuit het RIVM veel regels verbonden aan het door laten gaan van grotere evenementen. Wij hebben ons laten adviseren en zijn tot de conclusie gekomen dat het dit jaar niet verantwoord is om elkaar met z’n allen te ontmoeten tijdens de Spieren voor Spieren Dag in september. En dat vinden wij ontzettend jammer!

Juist de kinderen met een spierziekte laten ons keer op keer zien dat we vooral moeten kijken naar hoe iets wél kan. We voelen ons gesterkt door deze positieve mindset en hebben besloten dat we zullen doorpakken. En dus kijken we naar wat we wél kunnen doen.

Linksom, of rechtsom, we gaan er hoe dan ook voor zorgen dat we iets leuks organiseren voor de kinderen met een spierziekte in september.

Met sportieve groet,

Minke Booij
Directeur Spieren voor Spieren

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs