Home Doneren Contact

Unieke sportbeleving

Met 200 teams en ruim 700 deelnemers is de tweede editie van de Spierathlon een groot succes. Volwassenen en kinderen (met en zonder spierziekte) hebben in teamverband 500 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer hardgelopen om geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. Aan de start verschenen ook diverse topsportambassadeurs. Onder hen Pieter van den Hoogenband, Barbara de Loor en Iefke van Belkum.

Ruim 70 kinderen met een spierziekte hebben door de Spierathlon een unieke sportervaring beleefd. Door aangepaste materialen was het voor hen mogelijk om ook mee te kunnen sporten. Zo trok de volwassene het kind voort in een boot bij het zwemmen, is er op een aangepaste duofiets gefietst en heeft de volwassene het kind in een rolstoel voortgeduwd bij het hardlopen.

Fit For Free
Hoofdsponsor Fit For Free was met 79 teams vertegenwoordigd op de Spierathlon. Ronald van Hasselt, marketingmanager Fit For Free: “Wij zijn heel trots om Maatschappelijk  Hoofdsponsor te zijn van de Spierathlon. Onze huidige campagne richt zich op doelen stellen, zo hebben we in iedere vestiging De Wall of Goals neergezet. Hierop kan iedereen zijn of haar doel voor 2016 opschrijven en op deze manier ook daadwerkelijk vastleggen. Een van de doelen voor de vestigingen van Fit For Free is: Spierballen kweken voor de Spierathlon. Door middel van verschillende sportieve activiteiten in de vestigingen hebben we zo veel mogelijk sponsorgeld opgehaald.

Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht (WKZ)
Alle teams die hebben deelgenomen, hebben zich laten sponsoren voor hun prestaties die zij tijdens de Spierathlon hebben neergezet. De opbrengst van de Spierathlon draagt bij aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ in Utrecht, zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik kunnen maken van gecentraliseerd zorgonderzoek en diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan om spierziekten uiteindelijk de wereld uit te helpen. In totaal is er € 222.777,- opgehaald. Dit bedrag zal nog verder oplopen aangezien er nog steeds donaties binnenkomen.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs