Home Doneren Contact

Trap voor Trap AZ groot succes!

Op zaterdag 6 november was het dan eindelijk zo ver: de allereerste editie van Trap voor Trap in het AFAS stadion van AZ. In totaal waren er meer dan 250 deelnemers, die met zijn allen de trappen in het AZ stadion hebben getrotseerd. Deelnemers konden kiezen uit 3 verschillende parcours: van makkelijk tot extreem uitdagend. In totaal werd er met Trap voor Trap een recordbedrag opgehaald van maar liefst € 56.822!

“In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte. Dat is bijna net zo veel als een gevuld AFAS stadion. Het is onze missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Fantastisch om te zien dat  er vandaag zo veel mensen bij elkaar zijn gekomen”, aldus Ron Vlaar, ambassadeur van Spieren voor Spieren. Ron Vlaar is al jarenlang een trotse ambassadeur van Spieren voor Spieren en trotseerde fanatiek alle trappen in het voetbalstadion van AZ. Uiteindelijk stond kind-ambassadeur Ninthe te wachten op Ron, zodat ze samen over de finish konden gaan.

Deelnemers aan Trap voor Trap konden voor even ervaren hoe zwaar het is als je spieren niet meer doen wat je van ze vraagt. Volgens actievoerder Regilio Vargas Velasquez, die met zijn voetbalteam en vriend Mark Kokkelink ruim €2.500 euro heeft opgehaald was de challenge niet gemakkelijk. “Op een gegeven moment kon ik niet meer. De route was enorm zwaar. Maar toen moest ik denken aan kinderen met een spierziekte. Die gaan ook gewoon door. Ook als de spieren niet meewerken. Toen is het mij gelukt om de finish te halen.”

Naast de vele actievoerders konden er ook bedrijven meedoen. Speciale dank gaat uit naar Treffer Uitzendbureau, Nutrabio, Van Muijen Betonbouw, CTS Group No Limits!, Bitcoinmeester, Alkmaar Prachtstad, Cadeaumakers.nl, Van Lanschot Kempen, Balans Schoonmaak en de vele andere bedrijven die zich hebben ingezet voor kinderen met een spierziekte.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs