Home Doneren Contact

Surfen voor Spieren! Een surftocht van Nederland naar Engeland. En terug.

Tijd. Het betekent voor iedereen iets anders. In de topsport gaat het om secondes; wil je er zo min mogelijk van. Maar voor kinderen met een spierziekte draait het om dagen, en willen ze er het liefst zoveel als kan.

Waar Bob met de tijd steeds méér spieren kweekt, breken de spieren van kinderen met een spierziekte steeds verder af. En dus is tijd is voor hen van levensbelang. Een dag geen behandeling, betekent achteruitgang. En een spier eenmaal verloren, komt nooit meer terug.

Om tijd te winnen voor kinderen met een spierziekte surft professioneel windsurfer Bob van de Burgt recht tegen de tijdzone in. Naar Engeland en terug. Binnen één dag! Een extreme route van bijna 400 kilometer over de Noordzee: één van de ruigste zeeën ter wereld. Geschatte duur? 12 uur. Bob en zijn team willen zoveel mogelijk geld ophalen voor ons. Voor Lucas – met wie hij een prachtige film heeft opgenomen. En voor alle kinderen zoals Lucas.

Deze oversteek kan niet op iedere willekeurige dag worden gemaakt, de omstandigheden moeten er perfect voor zijn. Ergens tussen 12 augustus en 12 september vindt deze actie plaats.

Meer weten over deze bijzondere actie of Bob (en daarmee alle kinderen) steunen in zijn race tegen de klok? Check www.surfenvoorspieren.nl. Houd ook de Instagram @surfenvoorspieren goed in de gaten!

Windsurfer Bob van de Burght met kind-ambassadeur Lucas op het strand.

Windsurfer Bob van de Burgt met kind-ambassadeur Lucas op het strand van Scheveningen.

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs