Home Doneren Contact

De Spieren voor Spieren Dag 2018: een geslaagd verjaardagsfeestje!

Op zondag 2 september 2018 vierden we ons jaarlijkse feestje: de Spieren voor Spieren Dag. Een dag die speciaal wordt georganiseerd voor kinderen met een spierziekte en hun familie. Dit jaar was het een extra bijzonder feestje: we vierden namelijk ook onze 20ste verjaardag! Met Burgers’ Zoo als thuisbasis voor deze bijzondere dag hebben we met ruim 200 gezinnen genoten van dit verjaardagsfeestje.

Een dag boordevol activiteiten en gelach

Bij aankomst was onze enige echte mascotte Spiertje van de partij om iedereen hartelijk welkom te heten. Na een high five of een knuffel van Spiertje konden de kinderen genieten van een boordevol programma. Op diverse plekken in de dierentuin waren spelletjes uitgezet, georganiseerd door Rocks ‘n Rivers. De kinderen werden uitgedaagd om onder andere leeuwenstaarten en kokosnoten te vangen en konden ze handboog en blaaspijp schieten.

Spiertje op de Spieren voor Spieren Dag 2018

Spiertje stond te popelen om iedereen te groeten!

In het restaurant van Burgers’ Zoo – dat voor één dag werd omgetoverd tot het Spieren voor Spieren Home – zat de verjaardagssfeer er direct in. Dankzij een te gekke DJ, versiering, feestmutsen, toeters en traktaties voelde het als een echt verjaardagsfeestje. Ook hier waren de kinderen volop in de weer met activiteiten, waaronder cupcakes versieren, dieren van papier mache schilderen, glittertattoo’s zetten en digitaal graffiti spuiten. Een mentalist liep rond om jong en oud versteld te laten staan met zijn magische trucjes. Daarnaast konden de kinderen het Spieren voor Spieren team beter leren kennen door mee te doen aan de “Meet the Spieren voor Spieren team” challenge. Het was een leuke en interactieve manier om vanuit beide kanten elkaar beter te leren kennen!

Hippocampe winactie

In de middag maakte directrice Minke Booij in het Spieren voor Spieren Home bekend wie de winnaars van de Hippocampe rolstoel winactie waren. Bij aanmelding van de winactie werd vermeld dat er in totaal 20 Hippocampe rolstoelen werden verloot. Maar wie jarig is, die trakteert! Zo hebben we niet 20 rolstoelen weggegeven, maar hebben we alle 43 kinderen die zich hadden opgegeven voor de winactie een Hippocampe rolstoel gegeven!

Hippocampe rolstoel winactie Spieren voor Spieren Dag 2018

De 43 kinderen juichen van geluk na het winnen van de Hippocampe rolstoel!

Een geslaagde dag!

We kijken terug op een ontzettend mooie (verjaar)dag. De Spieren voor Spieren Dag 2018 was een stralende en zonnige dag met veel blije gezichtjes.  We willen alle gezinnen, vrijwilligers, sponsor Simpel, partner Rocks ‘n Rivers en bedrijven die zich hebben ingezet enorm bedanken voor deze geweldige dag. Dankjewel voor een onvergetelijke 20ste verjaardag! We hopen iedereen snel weer te zien.

De foto’s en aftermovie van deze top dag zullen we z.s.m. via de Spieren voor Spieren Facebook pagina verspreiden. 

Tot volgend jaar!

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs