Home Doneren Contact

Spieren voor Spieren ontvangt 245.448 euro van VriendenLoterij

Stichting Spieren voor Spieren heeft op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Vriendenloterij een bedrag van maar liefst 245.448 euro ontvangen. Stichting Spieren voor Spieren is ontzettend dankbaar voor dit prachtige bedrag.

Tijdens het Goed Geld Gala, dat plaatsvond op dinsdag 2 februari in het Tropenmuseum in Amsterdam, nam directeur Marjolein Bolhuis – Eijsvogel namens Spieren voor Spieren de cheque in ontvangst. “ We zijn hier ongelofelijk blij mee. De alledaagse dingen doen is voor gezonde mensen vaak de gewoonste zaak van de wereld, maar voor kinderen met een progressieve spierziekte zoals SMA, een hele opgave, vanwege vermoeibaarheid en zwakheid van de aangetaste spieren”.

Onderzoek naar genezing is een lang traject dat uit vele kleine stapjes bestaat en waarvoor Spieren voor Spieren in 2011 het SMA expertisecentrum heeft gefinancierd. Met bundeling van kennis en kunde geeft Spieren voor Spieren een enorme boost aan het onderzoek naar SMA. Het prachtige bedrag dat we van de VriendenLoterij hebben ontvangen, wordt besteed aan een onderzoek dat direct bijdraagt aan een beter leven voor kinderen met de spierziekte SMA. Kennis over de oorzaken van vermoeibaarheid bij patiënten met SMA kan namelijk leiden tot nieuwe behandelingen die het uithoudingsvermogen in het dagelijks leven verbeteren.

Het SMA expertise centrum maakt onderdeel uit van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ in Utrecht. Voor de uitbreiding van de onderzoeks- en behandelmogelijkheden in dit centrum wordt op 4 juni 2016 de Spierathlon aan de Ouderkerkerplas georganiseerd. Zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik kunnen maken van versnelde diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan om spierziekten uiteindelijk de wereld uit te helpen. Schrijf je snel in voor de Spierathlon klik hier!

 

Marjolein met cheque en dame VL

Fotobijschrijft: Marjolein Bolhuis – Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren en Marieke van Schaik, Managing Director VriendenLoterij

Fotocredits: Roy Beusker

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs