Home Doneren Contact

Spieren voor Spieren haalt meer dan 2 miljoen euro op voor kinderen met een spierziekte

Op zaterdag 4 maart 2023 werd tijdens de achttiende editie van het Spieren voor Spieren Gala een bedrag van meer dan 2 miljoen euro opgehaald. Het gala stond geheel in het teken van 25 jaar Spieren voor Spieren en vond plaats in Hotel Okura te Amsterdam. De presentatie was in handen van Dione de Graaff en Elsemieke Havenga. Met deze opbrengst wil Spieren voor Spieren sneller diagnose en behandelingen voor kinderen met een spierziekte mogelijk maken. Op het gala waren vele prominenten aanwezig uit het bedrijfsleven en de sportwereld, waaronder hoofd-ambassadeur Sven Kramer, ere-ambassadeurs Truus en Louis van Gaal en beschermheer Ronald de Boer. Jeroen van der Boom en Berget Lewis gaven de avond een feestelijk tintje met spetterende optredens.

De veiling was het hoogtepunt van de avond maar er konden ook prijzen gewonnen worden tijdens de loterij. Aanwezigen maakten kans op spectaculaire prijzen, zoals VIP-tickets voor de F1 Heineken Dutch Grand Prix 2023, een padelclinic met Ronald de Boer, een VIP-arrangement bij AZ of een superluxe vakantie op een woonboot in Amsterdam.

Samen 25 jaar vooruit

Met het thema ‘Samen 25 jaar vooruit’ werd stilgestaan bij wat er, samen met gevers, academici en (kind-)ambassadeurs, al bereikt is de afgelopen 25 jaar.

Maar er was vooral aandacht voor de dag van vandaag en de toekomst. Spieren voor Spieren zet alles op alles om, daar waar mogelijk, diagnose en behandeling sneller beschikbaar te maken voor kinderen met een spierziekte en daar is veel geld voor nodig.

Mariël de Jongh, directeur-bestuurder Spieren voor Spieren: “Veel nieuwe ontwikkelingen staan op stapel, waaronder de verwachting dat er op kortere termijn nieuwe behandelingen worden ontwikkeld voor kinderen met een spierziekte. Onze rol is te stimuleren dat deze behandelingen snel beschikbaar komen voor de kinderen. Dat is complex en dat gaat niet vanzelf. Is iedereen er klaar voor en zijn alle randvoorwaarden ingevuld? Wij moeten dit mede waarborgen en nemen hierin de leiding in plaats van af te wachten.”

Monique Maks, directeur-bestuurder Spieren voor Spieren: “De Stichting is 25 jaar geleden opgericht door topsporters. Nog steeds is een groep topsporters aan ons verbonden die zich inzetten voor kinderen met een spierziekte onder het motto ‘gezonde spieren voor zieke spieren. Het is uniek dat we bij Spieren voor Spieren werken met de ambitie en drive vanuit de topsport. We zijn enorm blij met de opbrengsten van het gala. Het was een succesvolle avond wederom dankzij de inzet van het Spieren voor Spieren team, onze gasten, partners en ambassadeurs.”

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs