Home Doneren Contact

Spieren voor Spieren en Esports Game Arena bundelen krachten!

Esports Game Arena en Spieren voor Spieren bundelen de krachten in 2020. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Esports Game Arena gaat Spieren voor Spieren daarbij helpen door zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en het mogelijk maken van een snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg ten behoeve van kinderen met een spierziekte. In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte.


Samen kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan
Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren: “Voor ons is de game industrie een redelijk nieuwe wereld en dus is het ontzettend waardevol dat een bedrijf als Esports Game Arena onze missie omarmt. Dat gamers zich gaan inzetten voor de spierziekten van kinderen is fantastisch. Alleen samen kunnen wij alle spierziekten bij kinderen verslaan. Gamen is ongelofelijk populair, ook bij kinderen met een spierziekte. Er zijn minder belemmeringen in de online wereld. Zo gaat Jeroen Zoet, keeper van PSV en één van onze topsportambassadeurs, geregeld bij kind-ambassadeur Bram langs om een potje te gamen. Bram heeft een spierziekte, maar ik kan je vertellen dat Jeroen niet altijd wint met FIFA…”

Samenwerking Esports Game Arena en Spieren voor Spieren
Thomas Runhart, oprichter Esports Game Arena: “Het mooie aan gamen is dat het toegankelijk is voor bijna iedereen. Kinderen met een spierziekte kunnen daarom vaak zonder belemmering op hetzelfde niveau als andere kinderen samen gamen. Ondanks dat dit veelal gebeurd vanuit huis, behouden ze hierdoor ook sociale contacten met andere kinderen. Veel kinderen zonder ziekte hebben dit vaak bij hun sport, maar tegenwoordig kan dat ook prima tijdens het gamen via hun headset. Gamen verbindt. Uit die gedachte komt ook onze missie voort: het samenbrengen van gamers. Wij geloven dat het samenbrengen van gamers, ongeacht in welke situatie zij zitten, een stukje zichtbaarheid naar de buitenwereld brengt. Kinderen met een spierziekte kunnen nog steeds ongelofelijk veel. En dat willen wij laten zien. We zullen niet alleen geld ophalen voor Spieren voor Spieren, maar ook leuke evenementen organiseren waar we kinderen met en zonder ziekte samenbrengen.

Over Spieren voor Spieren
Op 28 januari 1998 is Spieren voor Spieren opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn ere-ambassadeurs. Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren en zet hij zich actief in voor kinderen met een spierziekte. De missie van Spieren voor Spieren is om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs