Home Doneren Contact

Spieren voor Spieren op het shirt van Excelsior

Excelsior speelt de rest van dit seizoen met de naam van Spieren voor Spieren op de shirts. De ruimte op het tenue van de eredivisionist wordt beschikbaar gesteld door hoofdsponsor DSW Zorgverzekeraar. Op 17 december, tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, zullen de spelers de nieuwe shirts voor het eerst dragen.

Exposure voor goede doelen
Spieren voor Spieren is de opvolger van Support Casper. Sinds 12 februari van dit jaar liep Excelsior met de naam van Support Casper op het shirt. Op initiatief van Casper van Eijck zamelt deze stichting geld in voor nieuwe behandelmethode tegen alvleesklierkanker. Eerder liet bestuursvoorzitter Chris Oomen weten dat DSW Zorgverzekeraar het liefst meerdere goede doelen per seizoen wil laten profiteren van de exposure via shirtsponsoring bij Excelsior.

Spieren voor Spieren
Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte in Nederland. Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Maar ook aan hulpmiddelen en mooie evenementen die een beetje geluk brengen voor kinderen met een spierziekte en hun gezinnen.

Gezonde spieren voor zieke spieren
Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit de sport. De sportmentaliteit zit dan ook diepgeworteld in de organisatie. Sporters kennen de strijd tegen fysieke grenzen. Dat geeft nóg meer bewondering voor de mentale kracht van kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren roept daarom iedereen op hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.

Aandacht vragen
Door de ruimte op het shirt van Excelsior beschikbaar te stellen, wil DSW Zorgverzekeraar aandacht vragen voor het betreffende goede doel in de hoop dat die stichting extra geld kan ophalen, het liefst meer dan dat de Schiedamse zorgverzekeraar zelf voor de shirtsponsoring betaalt. ,,Dit is voor ons een manier om aan naamsbekendheid te doen en tegelijkertijd iets te doen voor de maatschappij en de gezondheidszorg in het bijzonder’’, zo verklaarde Chris Oomen eerder.

Louis van Gaal
De aftrap van de samenwerking met Spieren voor Spieren is op zondag 17 december rond de thuiswedstrijd van Excelsior tegen FC Groningen. Op het terrein van onze jeugdafdeling zijn er activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalspellen en springkussens. Voor sponsors is er een bijeenkomst met Louis van Gaal, die met zijn vrouw Truus ambassadeur is van Spieren voor Spieren. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan Spieren voor Spieren. Ook worden deze zondag voor het eerst de nieuwe shirts verkocht evenals speciale Spieren voor Spieren/Excelsior sjaals.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs