Home Doneren Contact

Spieren voor Spieren ontvangt schenking van de Staatsloterij

Fonds Gehandicaptensport, Nationaal Ouderenfonds en Spieren voor Spieren verdelen samen een schenking van € 500.000 door de Staatsloterij als gevolg van het akkoord met Stichting Staatsloterijschadeclaim. De schenking is onderdeel van het akkoord dat de Stichting en Staatsloterij begin april hebben bereikt. Tijdens de Bijzondere Trekking op 27 mei nemen de goede doelen de donatie in ontvangst.

De Bijzondere Trekking en de schenking aan de goede doelen horen bij een concreet gebaar van de Staatsloterij om het geschonden vertrouwen van (oud)spelers te herstellen. De Staatsloterij heeft misleidende teksten gebruikt over hoge prijzen in de periode 2000 tot en met 2007 en met de Koninginnedagtrekking van 2008. Spelers van toen kunnen meedoen aan deze Bijzondere Trekking, zonder te betalen. Dit betekent wel dat zij definitief afzien van vorderingen en juridische procedures tegen de Staatsloterij in deze kwestie. En omdat niet alle spelers van toen bereikt zullen worden, heeft de Stichting Staatsloterijschadeclaim deze unieke schenking aan drie goede doelen bedacht.

Deelnemers kunnen donatie verhogen

Deelnemers aan de Bijzondere Trekking kunnen het bedrag verhogen door bij aanmelding aan te geven een eventueel gewonnen prijs (tot en met € 1000,-) te doneren aan een van de goede doelen. Deelnemers kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de Bijzondere Trekking op www.staatsloterij.nl/bijzonderetrekking.

 Nationaal Ouderenfonds

Geluk betekent voor het Nationaal Ouderenfonds dat iedere oudere meetelt. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich elke dag in om dit waar te maken. Met verschillende projecten en diensten zorgt het Nationaal Ouderenfonds ervoor dat ouderen uit de eenzaamheid gehaald worden. Want Nederland telt maar liefst 1 miljoen eenzame ouderen. Dat aantal moet en kan omlaag!

Met de gift van Staatsloterij kan Het Nationaal Ouderenfonds nog meer eenzame ouderen helpen. Bijvoorbeeld met:

  • Zestigplussers bewegen weer en doen sociale contacten op bij OldStars/Walking Football
  • Met de Zilverlijn bellen we elke week honderden eenzame ouderen, gewoon voor een prettig gesprek en een luisterend oor
  • Deze zomer zullen duizenden ouderen weer genieten van een stranduitje. Sommigen van hen hebben al in geen jaren meer de zee gezien!
  • Ouderen die tijdens de Kerstdagen alleen zijn, krijgen van ons een driegangendiner en fijn gezelschap

Geluk betekent dat ouderen zoals mevrouw Mewe nu kunnen zeggen: “Door de uitstapjes van het Ouderenfonds heb ik weer vrienden. Ik word niet meer vergeten.”

Spieren voor Spieren

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. De droom van Spieren voor Spieren: spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Spierziekten bij kinderen de wereld uit helpen, kost veel tijd, energie en geld, maar kwaliteit van leven; daar kunnen we nu wat aan doen! Door bijvoorbeeld kinderen met een spierziekte en hun families wat blijdschap te geven. Hiervoor organiseert Spieren voor Spieren onder andere de Spierathlon; een 1/8 triathlon die een volwassene en kind samen afleggen. Doel is niet om als eerste de finish te halen, maar om sámen te strijden!

Het leuke aan deze dag is dat kinderen met een spierziekte zelf ook mee kunnen doen, omdat er speciale hulpmiddelen zijn waarmee zij het parcours af kunnen leggen.

 Fonds Gehandicaptensport

Voor Fonds Gehandicaptensport betekent geluk dat niemand buitenspel hoeft te staan. Directeur Nike Boor: “Onze droom is dat sporten voor 1,7 miljoen mensen met een handicap in Nederland de normaalste zaak van de wereld is. Dichtbij huis, net als ieder ander. Want pas als iedereen kan sporten, dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen.

We hebben een baanbrekend initiatief ‘Uniek Sporten’. Het is een digitaal platform met App. Daar vind je alles om te sporten; alle sportverenigingen bij jou in de buurt, programma’s en verhalen van mensen die (weer) sporten en zo fit en gelukkig worden. Met deze gift kunnen wij extra snel nieuwe diensten ontwikkelen en aanbieden in Uniek Sporten. Denk aan sportmaatjes, hulpmiddelen en we werken heel hard om vervoer te organiseren van huis naar de verenigingen.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs