Home Doneren Contact

Spierathlon opbrengsten € 163.702

Gezonde spieren voor zieke spieren stonden vandaag centraal tijdens de Spierathlon.

Zaterdag 13 juni  stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting. Onder hen Pieter van den Hoogenband, Ronald de Boer, Henk Grol, André Ooijer, Jeroen Zoet, Iefke van Belkum en Nick Driebergen. Zij hebben hun gezonde spieren ingezet voor zieke kinderspieren en legden samen met een kind met een spierziekte een 1/8e triathlon af. Door speciaal aangepaste materialen was het voor deze kinderen ook mogelijk om te kunnen sporten. Zo is zaterdag het onmogelijke mogelijk gemaakt. Daarbij is er € 163.702,- opgehaald om meer onderzoek naar spierziekten bij kinderen mogelijk te maken. Dit bedrag zal de komende dagen nog oplopen aangezien er nog steeds bedragen binnen komen.

De Spierathlon is een nieuw evenement van Spieren voor Spieren waar niet alleen gesport wordt voor, maar ook met kinderen met een spierziekte. Ieder team bestond uit één, twee of drie volwassenen en een kind. Samen hebben ze 500 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Bij kinderen met een spierziekte of andere beperking trok de volwassene het kind voort in een boot bij het zwemmen, is er op een aangepaste duofiets gefietst en heeft de volwassene het kind in een rolstoel voortgeduwd bij het hardlopen. Bij gezonde kinderen trok de volwassene het kind voort in een boot bij het zwemmen en hebben zowel het kind als de volwassene samen op een tandem gefietst en aansluitend hardgelopen.

Groots volwassene-kind sportevenement
De 350 deelnemers hadden ook veel publiek meegenomen en zo ontstond er een groots en gezellig volwassene-kind sportevenement. Gedurende de hele dag was er volop entertainment voor de bezoekers in de vorm van een springkussen, lachspiegeldoolhof, theater en een clown. Ook stonden er diverse rollende keukens paraat voor de nodige hapjes en drankjes.

Opbrengsten
Teams hebben zich laten sponsoren voor hun prestaties die zij tijdens de Spierathlon hebben neergezet. Dit geld komt ten goede aan Stichting Spieren voor Spieren en gaat ingezet worden om drie nieuwe onderzoeken te kunnen financieren voor kinderen met een spierziekte, die tot een behandeling en betere zorg moeten gaan leiden. Dit is hard nodig aangezien spierziekten nog steeds een belangrijke doodsoorzaak bij kinderen is.

 

 

 

groepsfoto bedrag  Pieter zwemmend henkronald

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs