Home Doneren Contact

Schrijf je nu in voor de Spierathlon!

Op zaterdag 13 juni organiseert Spieren voor Spieren een spectaculair sportevenement: de Spierathlon. Het wordt het grootste ouder-kind sportevenement van Nederland waarbij de deelnemers een achtste triathlon afleggen. Een uniek evenement, waar iedereen aan deel kan nemen. Jij dus ook!

Wereldwijd zijn er al een aantal teams actief waaronder team Hoyt uit de Verenigde Staten en team Mondrup uit Denemarken. Spieren voor Spieren wilt iedereen de kans geven om deze uitdaging aan te gaan! Met de Spierathlon komen we in actie vóór én mét kinderen met een spierziekte. Het unieke is dat zowel kinderen met een spierziekte, als gezonde kinderen, deze dag gaan sporten. Samen met jou, als papa, mama, oom of tante. Met elkaar zetten we onze gezonde spieren in voor zieke spieren.

Je legt samen een achtste triathlon af. Dat betekent dat jullie 500 meter gaan zwemmen, 20 kilometer gaan fietsen en 5 kilometer gaan lopen.

Bij kinderen met een spierziekte neemt de deelnemer het kind mee in een boot bij het zwemmen, op een aangepaste duo-fiets of tandem bij het fietsen en in een rolstoel bij het hardlopen. Bij gezonde kinderen neemt de deelnemer het kind mee in een boot bij het zwemmen, fietsen kind en volwassene samen op een tandem en wordt er tot slot naast elkaar hardgelopen.

Ga jij deze uitdaging aan en sta jij zaterdag 13 juni ook aan de start van deze bijzondere Spierathlon in Ouderkerk?

Stel jouw eigen droomteam samen en schrijf je nu in!

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs