Home Doneren Contact

Samenwerking PSV

PSV en Stichting Spieren voor Spieren gaan de komende jaren een intensieve samenwerking aan. Algemeen directeur Toon Gebrands heeft dit bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV in het Philips Stadion op dinsdag 13 januari. De komende jaren zet PSV haar bekendheid in om onder andere meer aandacht te vragen voor spierziekten bij kinderen.

Fondsenwervende acties

Middels de samenwerking draagt PSV bij aan de missie van de stichting om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. De komende jaren worden er diverse fondsenwervende acties opgezet en gaat de voetbalclub actief aandacht vragen voor het belang van meer onderzoek om deze ziekten beter te begrijpen en te kunnen behandelen. Het startsein is gegeven door Bram de Caluwé, kind-ambassadeur van de Stichting en Jeroen Zoet, keeper van PSV. Zij hebben een Spierballen Battle gehouden om de impact van een spierziekte op sportief gebied duidelijk te maken.

Ieder kind verdient spierballen

Peter Fossen, Manager Operations van PSV: “Wij zijn heel trots een mooi initiatief als Spieren voor Spieren aan ons te mogen binden. De eerste coproductie in de vorm van een Spierballen Battle is al een feit, maar in de toekomst staat nog veel meer te gebeuren. Zo zijn de kinderen van Spieren voor Spieren voortaan elke thuiswedstrijd welkom in de Spierballenbox. PSV en haar supporters zullen zich de komende jaren vol in gaan zetten voor dit mooie doel, want elk kind verdient spierballen.”

Ook Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren, is erg blij met de samenwerking: “De koppeling is heel vanzelfsprekend. Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit het voetbal door de spelers van het Nederlands elftal in 1998. Sport speelt nog steeds een centrale rol onder ons motto ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Deze samenwerking sluit hier naadloos bij aan. Meerjarige partnerships als deze zijn voor ons belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid om structureel onderzoek te blijven doen naar spierziekten bij kinderen. Dat is erg belangrijk aangezien spierziekte nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken is bij kinderen in Nederland.”

Bram-en-Jeroen_2 Bram-en-Jeroen_1 Bram-en-Jeroen

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs