Home Doneren Contact

Ruim €240.000 opgehaald tijdens Spierathlon

Zaterdag 4 juni vond voor de tweede keer de Spierathlon plaats in Ouderkerk a/d Amstel. Het succes van de eerste Spierathlon werd overtroffen, want het aantal deelnemende teams is dit jaar bijna verdubbeld! 200 teams bestaande uit 700 deelnemers waarvan ruim 70 kinderen met een spierziekte, haalden in totaal ruim € 240.000 op!

Spierathlon 2016-SP-_092De teller stond op de dag van de Spierathlon zelf al op € 222.777,-. Daarna zijn er dus nog vele donaties binnengekomen, we zijn super trots op iedereen die aan deze dag heeft meegewerkt!

In teamverband fietsen, zwemmen en hardlopen volwassenen met kinderen (met of zonder spierziekte) samen om geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. Tijdens de 1/8 triatlon heeft iedereen zijn spierballen laten zien. En wat een resultaat: alle deelnemers hebben een topprestatie geleverd en zijn stuk voor stuk winnaars! Aan de start verschenen ook diverse topsportambassadeurs. Onder hen Pieter van den Hoogenband, Barbara de Loor en Iefke van Belkum.

Ruim 70 kinderen met een spierziekte hebben door de Spierathlon een unieke sportervaring beleefd. Door aangepaste materialen was het voor hen mogelijk om ook mee te kunnen sporten.

Opbrengst naar Spieren voor Spieren Kindercentrum
Spieren voor Spieren wil de beste behandeling maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte. De opbrengst van de Spierathlon draagt bij aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ in Utrecht, zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik kunnen maken van gecentraliseerd zorgonderzoek en diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan om spierziekten uiteindelijk de wereld uit te helpen.

Kijk ook op www.spierathlon.nl 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs