Home Doneren Contact

Recordbedrag voor Spieren voor Spieren

Op zaterdag 23 april 2022 werd tijdens de zeventiende editie van het Spieren voor Spieren Gala een recordopbrengst van iets meer dan 2 miljoen euro opgehaald. Het gala vond plaats in hotel Okura te Amsterdam en de presentatie was in handen van Beau van Erven Dorens en Carrie ten Napel. Met deze opbrengst wil Spieren voor Spieren sneller diagnose en behandelingen voor kinderen met een spierziekte mogelijk maken. Op het gala waren vele prominenten aanwezig uit het bedrijfsleven en de sportwereld, waaronder hoofdambassadeur Sven Kramer, ere-ambassadeurs Truus en Louis van Gaal en beschermheren Ronald en Frank de Boer. Xander de Buisonjé en Shirma Rouse luisterden de avond op met optredens.

De veiling was traditiegetrouw één van de hoofdactiviteiten van de avond maar er konden ook prijzen gewonnen worden tijdens de loterij. Aanwezigen maakten kans op spectaculaire prijzen, waaronder tribunekaarten voor de Heineken Dutch Grand Prix, golfen met Ronald de Boer, een VIP-arrangement bij AZ of een superluxe vakantie op een woonboot in Amsterdam.

Er zijn in Nederland 20.000 kinderen met een spierziekte. Spierziekten zijn zeldzaam en vaak progressief. Het duurt vaak nog te lang voor er een diagnose is en voordat deze kinderen profijt hebben van nieuwe behandelingen. Kinderen met een spierziekte kunnen niet wachten, elke dag gaan zij verder achteruit. Spieren voor Spieren zet alles op alles om spierziekten bij kinderen te verslaan. Ons doel is ambitieus. Het kost heel veel geld en inspanning om kennis en kracht te bundelen en mogelijk te maken dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen. Daarom binden we zoveel mogelijk mensen aan ons die daar net als wij vol voor gaan. Die snappen wat het betekent om door te gaan, ook als het moeilijk is. Zo komt genezing van spierziekten elke dag dichterbij.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs