Home Doneren Contact

Prachtige eindopbrengst Wintertijd Challenge 2017

Op bijna 100 locaties door heel Nederland is er in de nacht van 28 op 29 oktober gesport voor kinderen met een spierziekte. De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat, wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. Nederlanders met gezonde spieren kunnen zelf een challenge initiëren of deelnemen aan een challenge bij hen in de buurt. Ruim 1500 mensen hebben zich deze nacht ingezet voor kinderen met een spierziekte en hebben in totaal €197.388,- ingezameld.

Deelnemers aan deze sportnacht kwamen voor één keer ’s nachts hun bed uit. Hiermee hebben ze gehoor gegeven aan de oproep van Bram de Caluwé, een jongen van 8 met een spierziekte. Zijn ouders, evenals duizenden andere ouders van kinderen met een spierziekte komen 365 dagen per jaar ‘s nachts hun bed uit om hun kind te draaien of te helpen bij het hoesten, omdat het kind dat zelf niet kan.

Spieren voor Spieren Kindercentrum

De opbrengst van de Wintertijd Challenge draagt bij aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ in Utrecht, zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik kunnen maken van gecentraliseerd zorgonderzoek en diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan om spierziekten bij kinderen uiteindelijk de wereld uit te helpen.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs