Home Doneren Contact

PKF-Wallast Snurkfestijn groot succes!

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni vond de afsluiting plaats van het voetbalseizoen voor alle F-teams van SJC: het PKF-Wallast Snurkfestijn.

Tijdens een heel weekend sport, spel en plezier streden maar liefst 9 teams om de felbegeerde Snurkfestijn bokaal. Het Snurkfestijn vierde zijn eerste lustrum, reden voor de organisatie om iets bijzonders te doen. Het Snurkfestijn werd gekoppeld aan een goed doel, dat er uitstekend bij past: Spieren voor Spieren.
Het thema deze editie was ‘Superhelden’ en aan creativiteit geen gebrek. De Hulkies, De Messi’s, De Thunder Boys, De Ninja Turtles, The Amazing Triceps, The Incredibles, De Verschrikkelijke Ikkies, De Hulkies en De Red Card Sjonnies traden aan. Het laatstgenoemde  team koos die naam als eerbetoon aan John Hoogeveen, hoofdtrainer van de F-spelers  en tot voor kort zelf speler in het eerste. John kon zijn eigen afscheidswedstrijd helaas niet spelen vanwege een eerdere rode kaart. John vatte het natuurlijk sportief op en ging graag met het team op de foto, in zijn hand een groene kaart, symbool voor respect in het voetbal.

Zaterdagochtend begon met het inrichten van de slaapzaal annex sporthal en het uitdelen van de speciale Snurkfestijn t-shirts en truien. De eerste echte opdracht was het maken van spandoeken waarmee de teams op de foto gingen, uitgedost als hun Superheld. De rest van de dag konden er punten worden verzameld met spelletjes zoals het maken van een ‘juichfilm’, darten, de stormram, kratje schieten, konijnen rossen en een rebus. Zelfs een bezoek aan de bowlingbaan stond op het programma.
Vele vrijwilligers, meestal ouders of familie van de spelers, zorgden voor liters limonade, lekkere broodjes, fruit en patat ’s avonds. De zaterdagavond werd traditioneel afgesloten met ‘De petje op – petje af quiz, die deze keer gewonnen werd door De Hulkies. Na de quiz nog even flink keten met een kussengevecht in de slaapzaal en daarna was de hoogste tijd om te gaan slapen. Het bleef nog lang onrustig bij SJC…

Na een behoorlijk korte nacht begon de zondag om 07.30 uur met een gezamenlijk ontbijt en een uitleg over het programma van die dag. Er werden onderlinge wedstrijden gespeeld, ook weer in allerlei bijzondere vormen, met tennisballen, rugbyballen en skippyballen. De enorme hoeveelheid pannenkoeken, gebracht door de ouders, vond gretig aftrek tijdens de lunch.
Het laatste programma onderdeel op zondag was de Cees de Haas Penaltybokaal. De F-spelers mochten ieder vijf keer een penalty nemen op keepers van het eerste en tweede. (Roy Haasnoot, Mathijs Guijt, Kevin Schelvis, Robin Otten en Lex Hoogervorst: bedankt voor jullie tijd en inzet!)

Cees, een prominent bij de club en initiator van onder andere het vier tegen vier toernooi, was net als vorig jaar zelf aanwezig om te kijken naar de wedstrijden. Hij reikte de bokaal onder  grote belangstelling van alle F-jes, hun familie, sponsors van het Snurkfestijn en andere belangstellenden uit aan Luc de Haas, winnaar van de eerstejaars en Ismail Ka, winnaar van de tweedejaars.

Ismail, die al voor de vijfde keer meedeed aan het Snurkfestijn, kreeg daarvoor een speciale bokaal. De spanning in de zaal steeg toen dan eindelijk de winnaar bekend werd gemaakt van de felbegeerde Snurkfestijn wisselbokaal: een prachtige prestatie van de Messi’s!
Als klap op de vuurpijl mocht Mees van der Ham, ambassadeur van Spieren voor Spieren, een  cheque in ontvangst nemen met het bedrag dat de kinderen hadden ingezameld: het geweldige bedrag van  € 3386,05. PKF Wallast, de hoofdsponsor, vulde het bedrag bovendien nog eens aan met € 500. Er was een bijzondere prijs geregeld voor Sepp Hoogeveen, die in zijn eentje maar liefst € 360,- had opgehaald. Een hartverwarmende prestatie hebben alle kinderen geleverd!

We kijken terug op een in alle opzichten sportief weekend, dankzij de inzet van trainers, leiders, familieleden en keepers. Daarbij een bijzondere vermelding voor Carola en John Hoogeveen, al jaren samen de drijvende kracht achter het Snurkfestijn. En vooral ook veel dank aan de F-jes zelf, die er met hun gezelligheid, enthousiasme en tomeloze energie echt een feest van hebben gemaakt het afgelopen weekend.

Zonder de zeer betrokken sponsors was dit weekend niet mogelijk. Graag bedanken we hoofdsponsor PKF Wallast accountants en belastingadviseurs voor de gulle bijdragen. Hotel aan Zee en Alexander Hotels voor de heerlijke maaltijden, hapjes en ijsjes, Kriege & Verhoek voor het vers fruit. Multicopy voor de prima dienstverlening, Niels Barnhoorn (Nilles) voor het logo-ontwerp en de digitale ondersteuning en Johanna Wever die er met haar foto’s voor zorgt dat we dit evenement nooit meer zullen vergeten. Tot slot ook veel dank aan alle anderen die met gadgets en hand- en spandiensten een bijdrage hebben geleverd en die we hier nog niet hebben genoemd.
Voor volgend jaar zoeken we een nieuwe hoofdsponsor voor het Snurkfestijn: dus mocht u interesse hebben in het sponsoren van een prachtig sportief evenement, laat het even weten!

snurkfestijn

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs