Home Doneren Contact

Paratriatlete Saskia van den Ouden nieuwe ambassadeur

Spieren voor Spieren kan weer een nieuwe topsport-ambassadeur toevoegen aan het Oranje Team. Paratriatlete Saskia van den Ouden gaat zich vanaf vandaag inzetten voor alle kinderen met een spierziekte.

Saskia verloor door een ziekte haar linker onderbeen. Na twaalf operaties had zij één droom: “Weer kunnen rennen”. Een hobby die zij voorheen  beoefende. Dankzij een actie bij Radio 538 kwam haar droom uit en kreeg ze een blade. In augustus 2013 maakte zij haar introductie in de triatlon- sport. Inmiddels heeft ze diverse titels en gouden plakken op haar naam staan. Afgelopen juli won ze goud op het EK in Zwitserland en op 19 september jl. brons op het WK in Chicago.

Als ambassadeur van Spieren voor Spieren wil Saskia haar gezonde spieren inzetten voor zieke spieren. “Ik heb zelf drie kinderen”, vertelt Saskia, “En ik weet als geen ander hoe fijn het is dat zij kunnen doen en laten wat ze willen. Ik kan en wil me graag inzetten voor de Stichting Spieren voor Spieren omdat ik uit eigen ervaring weet hoe belangrijk sporten is als de spieren in je lijf niet (meer) helemaal goed functioneren. Ik mis zelf een onderbeen en dus ook de spieren daar en heb bovendien een verminderde spierkracht in m’n bovenbeen. Omdat Spieren voor Spieren veel bereikt door onder andere kinderen met een spierziekte te laten sporten en te laten ervaren dat ze niet onder doen voor gezonde kinderen wil ik graag mijn spieren en protheses inzetten voor deze geweldige Stichting. Want door het ervaren hoe gaaf sporten is worden alle kinderen gelijk!”

Saskia zal op 4 juni ook aan de Spierathlon deelnemen samen met kind-ambassadeur Kim Koevermans.

20150608090813-d1a3e263-meb

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs