Home Doneren Contact

Obese trainer, Fabian Touw, introduceert de Red Apple trappenloop op 11 oktober 2015

Rotterdam, september 2015 – Fabian Touw, één van de trainers van het RTL4-programma Obese en ambassadeur van Stichting I Am Sport, introduceert de trappenloop in de Red Apple. Een trappenrun van 642 treden in het hartje van Rotterdam. Dit alles voor het goede doel.

Help spierziekte de wereld uit

De stichting focust zich in 2015 oa. op fondswerving tegen de ziekte SMA bij kinderen. Dit is een erfelijke ziekte die leidt tot spierzwakte. Bij alle patiënten met SMA worden de spieren steeds zwakker. De spieren hebben steeds minder kracht. Bij de zwaarste vorm kan het kind nooit zelfstandig lopen of zelfs nooit zelfstandig zitten. Het doel van het SMA onderzoek is om nu eindelijk eens een behandeling voor deze ziekte te vinden, iets dat er tot de dag van vandaag niet is.

 

Trappenloop Red Apple Rotterdam

Om zoveel mogelijk geld voor het SMA onderzoek bij elkaar te krijgen organiseert I Am Sport haar eerste eigen evenement op 11 oktober aanstaande. Een uitdagend evenement, waarbij sporters de uitdaging aangaan om zo snel mogelijk de 642 treden van de Red Apple op te rennen. De stichting zoekt 40 uitdagers die zich ieder inzetten om minimaal € 250,- aan sponsorgeld binnen te halen. Voor meer informatie www.stichtingiamsport.nl

 

Jesse geeft het startschot

Jesse Klompenhouwer (13 jaar) geeft het startschot op deze dag. Jesse heeft zelf ook een vorm van spierziekte waar onderzoek naar is geweest en waar wel goede medicijnen voor zijn. Hij is één van de gelukkige kinderen die door dit onderzoek en door deze medicijnen wel normaal kan lopen en zelfs een partijtje kan voetballen! Zijn missie is om ook andere kinderen met spierziekte te helpen, zodat ook voor hen medicijnen komen, die hen helpen aan een beter en zelfstandig leven.

 

Over Fabian Touw

Fabian Touw (1980) is personal trainer, spreker en ondernemer in Rotterdam. Hij is één van de trainers van het RTL-programma Obese 2015 geweest. In zijn sportstudio FTPT geeft hij sinds 2010, inmiddels samen met drie freelancers, individuele begeleiding aan mensen die gezond en fit willen zijn. Touw heeft zijn sporen verdiend in de atletiek, met name de 100 en 150 meter, hij werd Zuid-Hollands bokskampioen (2006) en heeft onlangs de IronMan afgelegd in Zwitserland. Touw is mede initiatiefnemer en ambassadeur van Stichting I Am Sport. Deze stichting zamelt geld in door middel van sportieve activiteiten voor zieke kinderen en kinderen die in armoede leven in Nederland. I Am Sport werkt samen met Spieren voor Spieren en Kinderhulp. In 2014 startte hij ftpt25.nl, een online health platform met sporttrainingen die mensen vanuit huis kunnen doen om sterker en fitter te worden en om af te vallen. Sinds 2015 is hij ook als spreker te boeken via Speakers Academy.

Meer informatie:

www.stichtingiamsport.nl

Red Apple trappenrun Jesse Fabian StichtingIAmSport2

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs