Home Doneren Contact

Nieuw Oranje Team

Vandaag is het nieuwe Oranje Team bekend gemaakt.

 

Met trots verwelkomt Pieter van den Hoogenband, hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren, het nieuwe team van ambassadeurs. Zowel diverse Olympische sporters als voetballers verbinden zich aan de Stichting en gaan hun bekendheid inzetten om meer aandacht te vragen voor spierziekten bij kinderen. Met als uiteindelijk doel deze spierziekten de wereld uit te helpen.

Spieren voor Spieren is ontstaan op initiatief van het Nederlands Elftal in 1998. Sport is dan ook onlosmakelijk verbonden aan de Stichting. Dit uit zich door (ex)topsporters die de Stichting al sinds de oprichting vertegenwoordigen, maar ook door een onderscheidende manier van fondsen werven, waarbij sportieve acties centraal staan. Alle ambassadeurs gaan hun gezonde spieren inzetten voor zieke spieren op diverse momenten gedurende het jaar. Een ieder draagt zo bij aan de missie van de Stichting om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Pieter van den Hoogenband, hoofdambassadeur van de Stichting, kijkt uit naar de samenwerking met het Oranje Team. Hij onderstreept de logische koppeling en meerwaarde van de inzet van sporters: “Topsporters weten als geen ander wat het betekent om ondanks al je inzet tegen fysieke grenzen aan te lopen. Net als kinderen met een spierziekte. Dat is de reden dat zij de enorme mentale kracht van deze kinderen kunnen waarderen en begrijpen. Vanuit die motivatie verbinden zij zich aan Spieren voor Spieren en zetten zij hun bekendheid in om aandacht te vragen voor spierziekten bij kinderen. Ook  gaan ze meewerken aan fondsenwervende initiatieven vanuit de Stichting.”

Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren, is erg blij met het enthousiasme vanuit de sporters: “Spierziekte is een veelvoorkomende doodsoorzaak bij kinderen. Het is daarom heel belangrijk dat we deze ziekten volledig leren begrijpen om ze optimaal te kunnen behandelen. De inzet van topsporters is daarin enorm belangrijk om middels ons motto ‘gezonde spieren voor zieke spieren’ meer aandacht te kunnen vragen voor deze ziekten waar nog vaak weinig bekend over is.”

Het Spieren voor Spieren Oranje Team bestaat zowel uit sporters vanuit het voetbal als uit Olympische sporters. Met Louis van Gaal als ere-ambassadeur, Frank en Ronald de Boer als beschermheren en Pieter van den Hoogenband als hoofdambassadeur.

Het team van actieve topsporters bestaat uit:

Voetbal                                              Olympische sporten
Daley Blind Pieter van den Hoogenband (zwemmen)
Joël Veltman Marit Bouwmeester (zeilen)
Jordy Clasie Koen Verweij (schaatsen)
Ron Vlaar Nadine Broersen (atletiek)
Danny Blind Henk Grol (judo)
Stijn Schaars Reinder Nummerdor (beachvolleybal)
Jeroen Zoet Manon Flier (volleybal)
Joyce Sombroek (hockey)
Eva de Goede (hockey)
Robbert Kemperman (hockey)
Theo Bos (wielrennen)
Annemarije van Rossum (rugby)
Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs