Home Doneren Contact

Nick in gesprek met Manon

Manon Nummerdor-Flier (31) behoort al jaren tot de allerbeste volleybalsters van Nederland. Evenals haar man Reinder is ze lid van het ambassadeursteam van Spieren voor Spieren. Momenteel is ze in voorbereiding op de Europese Kampioenschappen Volleybal in Nederland en België. Nick Driebergen, eveneens ambassadeur, zocht haar onlangs op.

Hoe gaan de voorbereidingen op het EK?
“Het is momenteel behoorlijk druk. De trainingen zijn iets minder intensief, die zijn over het algemeen wat korter. Eromheen is het wel druk. Steeds meer media willen iets van je en we richten ons op teambuilding. De spanning loopt op richting het EK. De wedstrijden worden gespeeld in Antwerpen, Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam. Wij spelen op 26, 27 en 28 september in Apeldoorn. Mocht het allemaal goed gaan, dan spelen we de andere wedstrijden in Rotterdam. Apeldoorn is wel dicht bij Zwolle, waar ik woon. Ik hoop dat daarom mijn familie en vrienden wat makkelijker kan komen kijken. Maar waar we spelen maakt me niet zo heel veel uit. Het wordt vast één groot feest. We hebben uitgesproken dat we voor de medailles gaan. De afgelopen jaren hebben we niet zulke prestaties geleverd, dus dat is best ambitieus. We zijn goed op weg en het zit absoluut in het team. Het moet goed op z’n plek vallen, maar onmogelijk is het niet.”

Ook jouw man Reinder Nummerdor is ambassadeur van Spieren voor Spieren. Hebben jullie het er onderling vaak over?
“Reinder is natuurlijk al sinds 2004 ambassadeur. Ik ben samen met Reinder vanaf 2005, dus we hadden het er toen ook al over. We zijn destijds ook wel naar de gala’s en de Spieren voor Spieren dagen geweest, maar ik was altijd mee als zijn vriendin. Sinds afgelopen voorjaar ben ik ook benaderd om ambassadeur te worden en deel uit te maken van het team. Ik vind dat een grote eer. Ook is het bijzonder om het samen te doen als sportkoppel. Daar hebben we het zeker over ja. We proberen zoveel mogelijk bij alle activiteiten aanwezig te zijn. Ik kon niet bij de laatste Spieren voor Spieren dag zijn in de Efteling want ik moest trainen. Echt heel jammer! “

Heb je als ambassadeur veel contact met kinderen en hun familie?
“Toevallig kwamVince onlangs vandaag bij ons langs. Hij wordt de mascotte van het Nederlands dames volleybalteam bij het EK. Met ons team hebben wij als goed doel Spieren voor Spieren gekozen. Vince is een jongen van tien jaar en hij is eerder al langs geweest met zijn vader om te vertellen wat een spierziekte inhoudt en wat Spieren voor Spieren doet. Voor het team is het ook belangrijk om te weten waar we betrokken bij zijn. De laatste tijd heb ik ook echt een band gekregen met een aantal gezinnen en met iemand zoals Vince. Wat ik probeer te bereiken is om zoveel mogelijk aandacht ervoor te genereren. Ons team doet dat met onze spieren.”

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs