Home Doneren Contact

Namens alle kinderen, bedankt!

Wij geloven dat we samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte én hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden.

Momenteel maken we al meerdere baanbrekende onderzoeken mogelijk naar diverse spierziekten, waaronder SMA, FSHD, Myotone Dystrofie, Pompe, Congenitale Spierdystrofie en Guillain-Barré. We hebben daarnaast een Spieren voor Spieren Kindercentrum opgericht. Ook hebben we de afgelopen jaren diverse expertisecentra opgericht, één voor SMA en één voor FSHD. Op dit moment stimuleren we de totstandkoming van een Duchenne expertisecentrum. Kinderen verdienen de beste zorg die er voor handen is. Door een expertisecentrum op te zetten kunnen we dit realiseren. Daar komt bij dat de kennis die opgedaan wordt in de expertisecentra ook gebruikt kan worden in de bestrijding van andere spierziekten. Dit komt dus dubbel ten goede aan onze missie: alle spierziekten de wereld uit te helpen.

Zoals Danilo, een van onze kind-ambassadeurs onlangs heel mooi verwoordde: “Ik hoop dat er een medicijn wordt gevonden voor mijn spierziekte. Dank u wel voor uw steun”.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs