Home Doneren Contact

Mattie & Wietze op bezoek bij het Spieren voor Spieren Kindercentrum

Mattie en Wietze presenteren de ochtendshow op Q-music. In de nacht van de Wintertijd Challenge maken ze een bijzondere 4 uur durende live-show vanaf 0.00 uur. Verschillende reporters reizen af naar Challenges en brengen hier verslag van uit. Gedurende de live radio-uitzending bellen Mattie&Wietze met deelnemers, organisatoren en kind- en sportambassadeurs van Spieren voor Spieren. Het belooft weer een fantastische show te worden.

Op verzoek van Mattie&Wietze hebben de DJ’s donderdag 16 oktober het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht bezocht. In het Kindercentrum worden kinderen in één dag uitgebreid onderzocht en is het vaak mogelijk om aan het einde van de dag een diagnose te stellen en weten de kinderen of ze een spierziekte hebben. Dit kon voorheen jaren duren. Een enorme vooruitgang voor een snellere en betere behandeling van het spierzieke kind dat ook ten goede komt aan het gehele gezin. In het nagelegen UMC Utrecht is het Spieren voor Spieren SMA Expertisecentrum gevestigd waar onderzoek gedaan wordt naar de spierziekte SMA.

Tijdens het bezoek is er gesproken met Ludo van de Pol, neuroloog van beide centra. In dit interview heeft Ludo aangegeven hoe belangrijk het is dat er onderzoek naar spierziekten wordt gedaan, welke rol het Kindercentrum en Expertisecentrum hierin vervullen en wat de tot nu toe behaalde resultaten zijn. Hiervan worden radio items gemaakt die in de live-uitzending worden uitgezonden. Mattie&Wietze waren onder de indruk van wat er hier allemaal gebeurd en gaan ook zeker, vanuit hun eigen beleving, hun ervaring delen met de luisteraars van Q-music. Ze hebben nu zelf kunnen zien waar een gedeelte van de gelden die worden opgehaald aan wordt besteed.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs