Home Doneren Contact

Matrix Fitness nieuwe partner

Sporten is Doneren

Matrix Fitness sluit meerjarige partnerovereenkomst met Stichting Spieren voor Spieren

Amsterdam/Houten, 11 september 2014 – Vanaf half september start de doorlopende campagne ‘Sporten is Doneren’. Dit betekent dat Matrix Fitness en Spieren voor Spieren een structureel samenwerkingsverband aangaan. Ieder jaar krijgt de campagne een andere insteek. Het fondsenwervende karakter is echter een terugkerend element. Op deze manier garandeert Matrix Fitness een minimale jaarlijkse bijdrage aan Spieren voor Spieren.

Dit jaar staat de ClimbMill centraal in de campagne: ‘Sporten is Doneren’. Bij diverse fitnesscentra verzorgt Matrix een 14-daagse plaatsing van de ClimbMill C5x, een cardiotoestel waarbij het beklimmen van een trap wordt nagebootst. Voor elke 100 beklommen treden op de ClimbMill, doneert Matrix €0.10 aan Spieren voor Spieren. Iedereen wordt uitgedaagd om op het toestel fictief diverse bouwwerken te beklimmen, zoals de Eiffeltoren of de Burj Khalifa. De persoon met de snelste tijd, wint een periode gratis lidmaatschap.

Midden in de maatschappij

“Sporten is essentieel voor de gezondheid. Voor kinderen met een spierziekte is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Daar willen we aandacht voor vragen. Door deze samenwerking kunnen wij hier een constructieve bijdrage aan leveren”, aldus Marco Vonk, directeur Matrix Fitness.

Ook Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren, is erg blij met de samenwerking: “De koppeling is heel vanzelfsprekend. Matrix levert apparatuur waardoor er gesport kan worden en koppelt daar een maatschappelijk doel aan vast. Als Stichting hebben wij als motto: ‘gezonde spieren inzetten voor zieke spieren’. Deze samenwerking sluit hier naadloos bij aan. Meerjarige partnerships als deze zijn voor ons belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid om structureel onderzoek te blijven doen naar spierziekten bij kinderen. Dat is erg belangrijk aangezien spierziekte nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken is bij kinderen in Nederland.”

2014 09 12 Matrixx

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs