Home Doneren Contact

KNKV zet zich in voor kinderen met een spierziekte

Het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) gaat samenwerken met Spieren voor Spieren met als doel om spierziekten bij kinderen te verslaan. Gezicht van de samenwerking is Daan Preuninger, speler van TeamNL Korfbal en Fortuna/Delta Logistiek. Hij wordt bijgestaan door kind-ambassadeur Danique van der Linden, die ondanks haar spierziekte met veel plezier korfbalt – en training geeft – bij PSV/lifovragen.nl.

Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Moeiteloos lopen, spelen, zwemmen of een boterham smeren. Het zijn activiteiten die voor veel kinderen met een spierziekte topsport zijn. Kinderen met een spierziekte moeten vaak nog lang wachten voordat zij een diagnose of behandeling kunnen krijgen. Zij kunnen niet wachten. Elke dag dichterbij genezing maakt voor hen een wereld van verschil.

Richting en tijdens het EK korfbal (25-30 oktober) en de zaalcompetitie rolt het KNKV met Spieren voor Spieren de eerste acties uit. De eerste actie komt volledig ten gunste van kinderen met een spierziekte en de tweede actie is ook voor de korfbalverenigingen in het land interessant.

‘Gezonde spieren gun je iedereen’
Daan Preuninger: “Als topkorfballer, maar ook vanuit mijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding, weet ik hoe fijn het is om lekker te kunnen sporten en bewegen. Gezonde spieren gun je iedereen en daarom zet ik me graag samen met het KNKV in voor Spieren voor Spieren in de strijd tegen spierziekten bij kinderen.”

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Één van de twee hoofdambities van het KNKV is zoveel mogelijk mensen te laten genieten van korfbal. Voor bewegen en sporten heb je gezonde spieren nodig en het KNKV bundelt graag de krachten met Spieren voor Spieren, zodat we ons hier samen voor kunnen inzetten.”

Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren: “Wij hebben, net zoals velen, dankzij corona een enorm uitdagend jaar achter de rug. Wij moeten het vooral hebben van de sportieve evenementen, waarmee we geld ophalen voor kinderen met een spierziekte. Veel evenementen konden helaas geen doorgang vinden. We zijn dus ontzettend blij dat, juist nu, het KNKV ervoor gekozen heeft om zich in te gaan zetten voor kinderen met een spierziekte. Samen gaan we ervoor zorgen dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandeling krijgen.”

Meer informatie over de KNKV.nl

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs