Home Doneren Contact

Kiwanis Leiden organiseert 2e Puzzelrally voor goed doel

Kinderen helpen die een chronische spierziekte hebben? Dat kan door op zondag 27 september mee te doen aan de 2e Leidse Kiwanis Puzzelrally 2015, die dwars door het fraaie Groene Hart gaat. Na een succesvolle 1e editie herhaalt Kiwanis de rally en dit keer gaat de opbrengst naar de stichting Spieren voor Spieren.

 

Aanmelden

Na het succes van vorig jaar, met tientallen enthousiaste deelnemers, kon een tweede editie niet uitblijven. Restaurant La Place, langs de A4 afslag Zoeterwoude is ook dit jaar weer de startlocatie. Daar worden deelnemers ontvangen met koffie en gebak. Jong en oud kunnen zich aanmelden via www.kiwanis.nl/leiden. Er wordt met eigen auto gereden, van oldtimers tot spiksplinternieuwe. Het inschrijfgeld bedraagt € 99,00 per auto met twee deelnemers. De rally start om 12.00 uur bij La Place in Zoeterwoude en sluit af met een maaltijd bij Aannemingsbedrijf Van Mil in Alphen aan den Rijn waar de Old Rhine Jazzband de muzikale omlijsting verzorgt.

Dankzij diverse sponsors zal er, ook nu weer, een mooi bedrag overblijven voor het goede doel. Dit jaar is dat de Kids Club van de Stichting Spieren voor Spieren.

 

Stichting Spieren voor Spieren

Even niet nadenken over je eigen beperkingen, maar in mogelijkheden. Dat is wat de Stichting Spieren voor Spieren voor kinderen met een chronische spierziekte betekent. “En dat past goed bij het motto van Kiwanis”, zegt voorzitter Piet Smit. “Kiwanis zet zich in voor kinderen en dat komt al jaren tot uiting in ons motto ‘Serving the Children of the World’. Wij vinden, net als de Stichting, dat kinderen onbezorgd moeten kunnen spelen, ravotten en sporten. Om even los te komen van hun chronische ziekte willen wij deze stichting graag ondersteunen, want voor 20.000 kinderen in Nederland is dit hun leven. Doel van de Stichting is niet alleen spierziekten bij kinderen uit de wereld te helpen, maar ook kinderen en hun families op andere manieren te helpen en daar dragen wij graag een steentje aan bij.”

 

Wat is Kiwanis?

Kiwanis is een internationale organisatie van vrijwilligers, die zich bezighouden met het inzamelen van geld om kinderen uit de hele wereld te helpen en hun een betere toekomst te geven. Dit doen zij door het opzetten en uitvoeren van activiteiten. In Nederland zijn er zo’n 150 Kiwanis clubs actief, waarvan Leiden er een is.

 

kiwanis

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs