Home Doneren Contact

Kind-ambassadeur Lukas komt in actie!


Dit is onze kind-ambassadeur Lukas! Lukas is 11 en heeft de spierziekte SMA. Het liefst scheurt hij de hele dag rond in zijn elektrische rolstoel en speelt hij spelletjes op de computer. Lukas zijn grootste droom? Een superheld worden, zodat hij andere mensen kan helpen! ? Lukas is al goed op weg naar het worden van een superheld… ?

Een verdiende portie friet
In het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht wordt Lukas behandeld. Hier wordt hij aan zijn rug geopereerd en krijgt hij het medicijn Spinraza. Maar voordat Lukas terug naar huis gaat, wordt er eerst nog een portie frietjes gegeten. Dat heeft ‘ie wel verdiend! ??


Een bijzondere presentatie
Dankzij Lukas’ behandelingen in het UMC Utrecht wordt zijn spierkracht behouden. Daardoor kan Lukas nu iets heel bijzonders: met al zijn kracht vertelt hij honderden kinderen over zijn strijd. Zo heeft hij maar liefst 9 presentaties gehouden op zijn basisschool OBS Dick Bruna. Waarin hij vertelt over zichzelf, zijn spierziekte en Spieren voor Spieren. Lukas, jij bent voor ons een échte superheld. ?

 

Samen strijden
Wauw. Een betere en langere toekomst, wat een mooie woorden van Lukas’ vader. ? Samen blijven we strijden voor een betere toekomst voor alle kinderen met een spierziekte! ?

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs