Home Doneren Contact

Kick off PrijzenMarathon

Nationale actie voor spierziekten bij kinderen van start

VriendenLoterij ambassadeurs Gerard Joling, Irene Moors, Wolter Kroes en Lucille Werner en onze topsportambassadeurs Dennis van der Geest, Reinder Nummerdor, Manon Nummerdor-Flier en Iefke van Belkum hebben hun krachten gebundeld om aandacht te vragen voor spierziekten bij kinderen. Ze maakten vandaag samen met kinderen met een spierziekte een levensgrote medaille die ‘Samen Sterk’ symboliseert. Dit gebeurde vlakbij het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Het moment vormt het officiële startschot van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Spieren voor Spieren, een nationale actie om geld in te zamelen voor de uitbreiding van onderzoek en behandeling naar spierziekten bij kinderen. De actie loopt tot en met 30 september.

Gerard Joling, ambassadeur VriendenLoterij: “Gezond zijn en blijven, plezier hebben met familie en vrienden, dat is toch het belangrijkste in het leven? De verhalen van deze lieve, dappere kinderen én hun ouders die ik ook vandaag weer heb gehoord raken me iedere keer weer. Ik heb er de kracht voor om mij voor 200% in te zetten voor de VriendenLoterij PrijzenMarathon, zodat we heel veel geld inzamelen voor al die kinderen met een spierziekte.”

Opbrengsten actie voor uitbreiding Spieren voor Spieren Kindercentrum
In Nederland hebben ruim 20.000 kinderen een spierziekte. Door deze spierziekten vallen steeds meer spierfuncties uit en daardoor worden veel kinderen met een spierziekte niet oud. Tijdens de VriendenLoterij PrijzenMarathon gaat de helft van de lotprijs van de deelnemers direct naar Spieren voor Spieren. Dit geld is bestemd voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Kinderen uit heel Nederland met een (mogelijke) spierziekte kunnen hier terecht. Dankzij de uitbreiding van het centrum krijgen nog meer kinderen met een spierziekte binnen één dag een diagnose en behandelplan.

De levensgrote medaille die vandaag door de kinderen en Bekende Nederlanders is gemaakt, komt te hangen in het vernieuwde Spieren voor Spieren Kindercentrum.

 

2a81450d-6706-474e-9d79-9911aa50f780_thumb840

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs