Home Doneren Contact

Kerstpakketten in december

December breekt weer aan en traditiegetrouw is dit de periode dat er weer kerstpakketten worden uitgedeeld. Spieren voor Spieren is dit jaar door diverse bedrijven opgenomen in hun Goede Doelen programma. De invulling verschilt per organisatie. Zo krijgen werknemers van Makro de mogelijkheid om te kiezen tussen een kerstpakket of om een donatie, ter waarde van het kerstpakket, te doen aan Spieren voor Spieren. Daarnaast maakt een aantal bedrijven een vast bedrag per verkocht kerstpakket over aan Spieren voor Spieren. Een voorbeeld hiervan is Sligro. Zij maken €1,50 per verkocht Grand de Luxe kerstpakket over.

Besteding
De opbrengst komt ten goede aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.

Sinds 1 april 2008 kunnen kinderen met (het vermoeden van) een spierziekte terecht in het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Het Kindercentrum biedt alle onderzoeken en zorgverleners op één dag.

Hierdoor wordt het mogelijk:
– Aan het einde van de dag een diagnose of een plan van aanpak te krijgen;
– En een daarop gebaseerd behandeladvies en behandeling;
– In het Spieren voor Spieren Kindercentrum worden alle onderzoeken georganiseerd op één dag om de juiste diagnose zo snel mogelijk te stellen. Een traject wat voorheen jaren kon duren. Kinderen met verdenking op een spierziekte en hun ouders zitten daardoor minder lang in onzekerheid en krijgen veel eerder een behandelplan;
– De opbrengst is bestemd voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum.

Dankzij die uitbreiding:
– Kunnen er meer kinderen geholpen worden aan een diagnose en een behandelplan;
– Wordt er meer kennis verkregen over spierziekten bij kinderen, wat leidt tot een betere behandeling;
– Wordt kennis en kunde gebundeld, wat sneller leidt tot een medicijn of behandeling;
– Wordt er gewerkt aan een toekomst voor kinderen met een spierziekte en het stoppen van spierziekten bij kinderen.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs