Home Doneren Contact

Keepersclinic Joyce Sombroek

Afgelopen zaterdag verzorgde niemand minder dan olympisch kampioene en Spieren voor Spieren ambassadeur Joyce Sombroek samen met Anne Veenendaal een keepersclinic op de sportaccommodatie van MHC Olympia in Terneuzen. Ze verzorgden oefeningen van het Nederlands hockeyteam en gaven een kijkje in het leven van een professionele hockeyster.

Nederlands elftal

Sombroek en Veenendaal hadden een roulatiesysteem met verschillende trainingsvormen uitgezet voor de deelnemers aan de clinic. ,,De oefeningen doen wij zelf ook bij het Nederlandse elftal”, vertelt Veenendaal die ons land eveneens vertegenwoordigt als keepster. ,,Het leek me interessant voor de keepers of keepsters van Olympia om eens van onze trainingsmethodes te proeven.”

Goed doel

MHC Olympia betuigde haar dank onder meer door geld in te verzamelen voor Spieren voor Spieren, het goede doel waarvan Sombroek ambassadrice is. ,,Van elke consumptie hebben we 50 cent vrijgemaakt voor het goede doel. Verder hebben we een loterij gehouden voor Spieren voor Spieren en gebakjes verkocht. Tot slot was Rotary Terneuzen bereid om 250 euro te schenken.” Zo kon Olympia uiteindelijk een cheque van 2500 euro overhandigen aan Sombroek.

Geneeskunde

De beste keepster ter wereld was daar erg blij mee. ,,Het is heel belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar spierziektes. Zelf heb ik me verdiept in de spierziekte SMA tijdens mijn studie geneeskunde. Ik weet daardoor dat het heel belangrijk is dat we ons inzetten tegen spierziektes bij kinderen. Ik geef dan ook graag hockeyclinics om geld in te zamelen voor het goede doel.”

Bron:http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/oranje-training-bij-hockeyclub-olympia-terneuzen-1.5397637

joyce Joyce2

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs