Home Doneren Contact

KBS de Wingerd organiseert ‘spierballenloop’

Op 4 november om 11.15 uur klonk het startschot voor de spierballenloop bij basisschool De Wingerd. De spierballenloop stond volledig in het teken van Stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte. De deelname aan deze sponsorloop was een logische keuze voor de basisschool. Sven en Tim de Vrij, twee oud-leerlingen van De Wingerd lijden aan een spierziekte. Sven is jeugd-ambassadeur van de Stichting Spieren voor Spieren.

Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ”gezonde spieren voor zieke spieren”. Basisschool De Wingerd heeft zich hier met volle overgave voor ingezet. Alle leerlingen hebben geld ingezameld, waarna er met veel enthousiasme en gedrevenheid is gelopen, uiteraard onder luide aanmoedigingen van vele supporters. Enkele ouders hadden met een rad van fortuin nog meer geld ingezameld. Hiervoor waren vele loten verkocht en heel veel leuke prijzen weggegeven, gesponsord door enthousiaste middenstanders en ouders van de school. In totaal is er een bedrag van ruim €3000,-opgehaald.

De Spierballenloop was volgens de directeur Mevr. Moerkens een groot succes: Met hulp van vele ouders werd het een fantastische ochtend, waarbij de leerlingen een bijzonder goede sportieve prestatie hebben neergezet. De leerlingen hebben door middel van de Spierballenloop stilgestaan bij het feit dat rennen, fietsen, spelen en sporten voor 20.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend is. Zij lijden aan een spierziekte. Door middel van de Spierballenloop helpen de leerlingen Spieren voor Spieren om kinderen met een spierziekte een betere toekomst te geven.  2014 11 06 KBS de Wingerd 2 2014 11 06 KBS de Wingerd 1

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs