Home Doneren Contact

Joyce Sombroek versterkt bestuur Spieren voor Spieren


Vanaf 1 januari 2020 is Joyce Sombroek toegetreden tot het bestuur van Spieren voor Spieren voor een periode van tenminste 3 jaar. De voormalig hockey international heeft alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn en is tweevoudig beste keeper van de wereld
. Naast haar topsport carrière heeft Sombroek Geneeskunde gestudeerd aan de VU en onderzoek gedaan naar de spierziekte Spinale Musculaire Atrofie. Ook is ze al 10 jaar betrokken bij Spieren voor Spieren als topsport ambassadeur. Naast haar nieuwe rol als bestuurslid blijft Sombroek werkzaam als arts op de Spoedeisende Hulp van het OLVG in Amsterdam.

Volgens Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren, is Joyce Sombroek de ideale versterking voor het bestuur van Spieren voor Spieren. De medische kennis die Joyce meeneemt stelt het bestuur in staat om ons team nog scherper te houden als het gaat om het doen van de juiste bestedingen. Sombroek wil vanuit haar nieuwe rol helpen om de beste behandelingen nog sneller bij kinderen met een spierziekte te krijgen. “Ik kijk er naar uit om mee te denken over het Spieren voor Spieren Kindercentrum en het Inspanningslab en te helpen om de kennis en kunde rond spierziekten verder te vergroten. Ook vind ik het belangrijk om multidisciplinaire teams te versterken en verbinden, zodat alle kinderen met een spierziekte de optimale behandeling en ondersteuning krijgen. Met mijn ervaring in de zorg en een frisse en kritische blik hoop ik van toegevoegde waarde te zijn.”

Het bestuur van Spieren voor Spieren houdt toezicht op de directie en is eindverantwoordelijk voor de strategie, de projecten en de activiteiten van Spieren voor Spieren. Andere bestuursleden van Spieren voor Spieren zijn Robbert van der Wallen (Voorzitter), Tjitske Strikwerda (Penningmeester), Danny Blind (Bestuurslid), Ruben Houkes (Bestuurslid), Toon Gerbrands (Bestuurslid) en Elsemieke Havenga (Bestuurslid).

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs