Home Doneren Contact

Jeroen Zoet ambassadeur Spieren voor Spieren

PSV-keeper Jeroen Zoet heeft zich als ambassadeur verbonden aan Spieren voor Spieren. Zoet zet zijn bekendheid in om aandacht te vragen voor spierziekten bij kinderen. Zo neemt hij op 13 juni samen met Bram de Caluwé deel aan de jaarlijkse Spierathlon.

Bram-en-Jeroen

Spierathlon
Op zaterdag 13 juni vindt de jaarlijkse ouder-kind triathlon, de Spierathlon, plaats. Een uniek evenement waarbij gezonde spieren in actie komen voor én met kinderen met een spierziekte. Het is het grootste ouder-kind sportevenement van Nederland. Jeroen Zoet neemt samen met PSV- en Spieren voor Spieren ambassadeur Bram de Caluwé deel aan het evenement. Samen leggen zij een achtste triathlon af, dat betekent dat zij samen 500 meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen. De Spierathlon vindt zaterdag 13 juni plaats in en rondom de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel. Het startschot is om 11.30 uur.

PSV en Spieren voor Spieren
PSV en Stichting Spieren voor Spieren zijn begin dit jaar een samenwerking gestart. PSV zet haar bekendheid in om meer aandacht te vragen voor spierziektes bij kinderen en zorgt voor een glimlach op het gezicht bij deze kinderen door tal van activiteiten voor het hele gezin te organiseren. Met de samenwerking draagt PSV bij aan de missie van de stichting om spierziekte bij kinderen de wereld uit te helpen. De komende jaren worden er diverse fondsenwervende acties opgezet en gaat de voetbalclub actief aandacht vragen voor het belang van meer onderzoek om deze ziekten beter te begrijpen en te kunnen behandelen. Daarnaast worden er regelmatig Spierballen Battles georganiseerd tussen kinderen met een spierziekte en spelers van PSV en zijn spierzieke kinderen met hun families welkom tijdens wedstrijden in de speciale Spierballen Box. Op deze manier wordt de impact van een spierziekte op sportief gebied duidelijk gemaakt. De aftrap van de samenwerking werd gedaan door Jeroen Zoet en Bram de Caluwé.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs