Home Doneren Contact

Jeroen Maatschappelijk Speler Eredivisie

Jeroen Zoet, ambassadeur Spieren voor Spieren, is uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015. De doelman kreeg zowel van de internetstemmers als de jury de meeste waardering voor zijn maatschappelijke inzet buiten het veld. Op het jaarlijkse Gala Voetballer van het Jaar kreeg Stijn Schaars namens Jeroen Zoet de prijs uitgereikt. Zoet kon vanwege verplichtingen bij het Nederlands elftal niet aanwezig zijn bij de uitreiking.

Zoet deelt prijs samen met zijn ‘uitdagers’
Bij de uitreiking ontving Schaars in de plaats van Zoet een cheque ter waarde van € 50.000,- die Zoet mag verdelen aan een goed doel naar keuze. Schaars liet namens Zoet weten erg blij te zijn met de prijs: “Ik ben vereerd dat ik gewonnen heb, maar zie maatschappelijk betrokken zijn niet als een wedstrijd. Ik wil het geldbedrag daarom delen met de andere genomineerden Jordan Botaka (Excelsior red.) en Maikel Kieftenbeld (oud-FC Groningen red.), zodat zij een deel kunnen doneren aan hun maatschappelijke projecten.” Zoet schenkt zijn gedeelte aan Spieren voor Spieren, de maatschappelijk partner van PSV en de stichting waar hij ook ambassadeur voor is. De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Eredivisie en de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner Eredivisie. De VriendenLoterij en Eredivisie willen met deze prijs het maatschappelijke belang van voetbal onderstrepen.

‘Deze prijs is voor ons allemaal’
“Geëerd worden als Maatschappelijk Speler Eredivisie is leuk, maar ook niet meer dan dat”, vertelde Zoet eerder op de dag vanuit het trainingskamp van Oranje. “Met deze uitspraak wil ik niemand kwetsen. Ik wil er slechts mee duidelijk maken dat iets doen voor mensen die een minder gemakkelijk leven hebben door een handicap, ziekte of andere omstandigheden, voor mij de normaalste zaak van de wereld is. Ik werk niet aan projecten mee om prijzen te winnen. Ik omarm ze, omdat het belangrijk is én omdat ik er plezier in heb. Mijn status als voetballer is een bruikbaar middel, daar ben ik me goed van bewust. En met mij vele collega’s, van vele clubs. Daar ben ik trots op. Deze prijs is daarom voor ons allemaal.”

Jury vindt maatschappelijk cv Zoet indrukwekkend
Ondanks dat roemt de jury het cv van Zoet, die naast zijn ambassadeurschap meewerkt aan maatschappelijke initiatieven van PSV zoals Playing for Success. “Gezien het drukke speelschema bij een topclub als PSV is zijn ‘maatschappelijke cv’ indrukwekkend. Jeroen is een voorbeeld voor veel jongeren in Eindhoven en omgeving. Met zijn 24 jaar is Jeroen zich al erg bewust van de invloed die hij als profvoetballer heeft op de maatschappij”, aldus het juryrapport.

 

Bram-en-Jeroen

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs