Home Doneren Contact

Jaarverslag 2016

Het jaar 2016 was een sportief en fondsenwervend jaar met veel successen voor Spieren voor Spieren. Met verschillende evenementen en acties zijn er geweldige bedragen verzameld die ons in staat hebben gesteld om diverse onderzoeken te financieren en leuke dagen te organiseren voor kinderen met een Spierziekte.

In de zomer van 2016 werd een doorbraak in het medicijnonderzoek naar SMA type 1 bekend gemaakt. Nusinersen is het eerste medicijn voor SMA type 1 waarvan werkzaamheid nu lijkt aangetoond. Het kan mogelijk de ernst van SMA type 1 verminderen. Een bijzondere vondst waarvan we komende jaren hopelijk nog veel gaan horen en zien.

Bijzondere momenten in het jaar waren natuurlijk wederom de Wintertijd Challenge en het Spieren voor Spieren gala waarbij een recordopbrengst is behaald. Ook was er in 2016 weer ruimte voor de Spierathlon. Een fantastische, sportieve dag met alleen maar winnaars waar velen nog steeds met plezier op terugkijken.

Ook is er in 2016 een nieuw logo geïntroduceerd, wat het succes en de betekenis van de stichting nog eens extra onderstreept. Vol energie kijken we naar de toekomst!

Wat er verder allemaal gebeurde, lees je uitgebreid terug in ons jaarverslag.

Namens het gehele team willen wij iedereen die aan het succes in 2016 hebben bijgedragen ontzettend bedanken voor hun inzet! Zonder hen was het niet gelukt om zulke mooie stappen te maken. Een speciaal woord van dank is er ook voor “onze” topsport- en kind-ambassadeurs, die elke keer topprestaties leveren en zo bijdragen aan het succes van Spieren voor Spieren!

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs