Home Doneren Contact

Interview Raouf

In 2014 organiseerde Raoef Khadje een Wintertijd Challenge in RaoefScheveningen. In totaal hebben ze 15.000 euro opgehaald. Raoef is oprichter en eigenaar van Training of Greatness (T.O.G.) T.O.G. staat voor het ontwikkelen van een betere levensstijl waardoor je de beste versie van jezelf kunt worden. Hij doet dit door trainingen, events en workshops te organiseren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en fysieke gezondheid. ‘Een bijdrage leveren aan de maatschappij’ is één van hun kernwaarden. Dat is de reden dat ze op zoek gegaan zijn naar een goed doel dat past binnen hun filosofie en visie. Op het moment dat ze in aanraking kwamen met Spieren voor Spieren riepen ze meteen: “Dit is het!” Zijn tip: Denk groots! Lees hier over hun motivatie en hun Wintertijd Challenge.

Wat was de volgende stap om daadwerkelijk een challenge te gaan organiseren ?

In het kennismakingsgesprek met Spieren voor Spieren heb ik aangegeven dat T.O.G. een percentage van de opbrengst van de merchandise kan doneren aan Stichting Spieren voor Spieren. Tijdens het gesprek kwam de Wintertijd Challenge ter sprake en ik werd meteen enthousiast. Ik zei direct: ‘we gaan het doen op het strand in Scheveningen’. Op dat moment dacht ik er nog niet bij na dat er organisatorisch nog een hoop bij kwam kijken. Er is geen verlichting, geen faciliteiten en het was nog een behoorlijke uitdaging om genoeg deelnemers zover te krijgen om van 02.00 tot 03.00 ’s nachts op het strand te gaan sporten. Maar als we iets doen dan, doen we het goed. Dus zijn we hard aan de slag gegaan om er een geweldig evenement van te maken. Locatie gezocht, organisaties bij elkaar gebracht en een flinke promotiecampagne opgezet om deelnemers te werven. Ik ben ontzettend trots op het team van T.O.G., alle vrijwilligers, sponsoren en alle betrokken organisaties. Zonder hen was dit nooit gelukt.

Wat is het belangrijkste doel van de avond ?

Het belangrijkste doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. Wij sporten voor kinderen die dat niet kunnen. Tegelijkertijd heeft T.O.G. ook als doel om mensen te verenigen van verschillende culturen en leeftijden. Ik geloof dat een krachtige maatschappij mogelijk is als mensen met elkaar samenwerken om iets te betekenen voor anderen.

Jullie hebben vorig jaar ook een Challenge georganiseerd. Wat was het hoogtepunt voor jullie als organisatoren?

Dat is een lastige vraag. We hebben zoveel mooie momenten meegemaakt. Van het binnenhalen van Strandclub WIJ als hoofdsponsor tot de nachten met het team samenwerken om in korte tijd en uit het niets een flink bedrag op te halen. Op de avond zelf was het begin van de workout voor mij het hoogtepunt. Dan sta je ineens op het podium voor 85 man en achter je staan 160 supporters en besef je opeens dat er zoveel fantastische mensen zijn die zich inzetten voor anderen. Dat gaf mij veel energie om daarna ook door te gaan met de missie van T.O.G.

Stel ik wil graag ‘s nachts met jullie mee sporten, hoe gaat het dan precies in zijn werk?

Je gaat naar www.wintertijdchallenge.nl en je zoekt naar T.O.G. Wintertijd Challenge @Hart Beach. Je kunt je daar inschrijven als deelnemer of als team. Dit jaar hebben wij de handen ineen geslagen met Hart Beach, één van de bekendste surfstrandclubs van Nederland. Naast dat er dit jaar gesport wordt voor het goede doel is er ook een feestje en special acts in strandclub Hart Beach. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Het precieze programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kunnen mensen ook een bijdrage leveren aan jullie evenement als mensen niet kunnen of willen sporten?

Tuurlijk! Allereerst is het mogelijk om alleen een donatie te doen. Daarnaast kun je ook op de avond aanwezig zijn als supporter en een bedrag schenken. De deelnemers hebben tijdens de workout genoeg aanmoediging nodig! Sowieso wordt het ook dit jaar weer een nacht die je niet wilt missen en waar je gewoon bij moet zijn. Mocht je je willen inzetten als vrijwilliger op de avond of in de organisatie, kun je met ons contact opnemen via: info@trainingofgreatness.nl.

Wat zou je andere organistoren van een Challenge willen meegeven?

Greatness! Denk groots! Leg het streefbedrag hoger dan je denkt te kunnen bereiken. Je bent als organisator toch tijd, energie en focus kwijt om een leuke Challenge van de grond te halen. Zorg er dan voor dat je het maximale eruit haalt. Creëer een kernteam, een groepje vrijwilligers die samen met jou de kar wilt trekken qua organisatie en promotie. Als laatste tip: zorg voor fun in de voorbereidingen en op de avond zelf. Geniet ervan en houd te allen tijde in gedachte waar je het voor doet.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs