Home Doneren Contact

In gesprek met Robbert

Robbert Kemperman is een nieuw gezicht in de mooie ambassadeurslijst van Spieren voor Spieren. De hockeyer van Kampong speelt momenteel in Londen om de Europese titel, maar maakte voor ons tijd om over zijn ambassadeurschap te praten.

Hoe gaat het met het Nederlands elftal op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro?
“Ik denk dat we er heel goed voor staan. We hebben inmiddels de halve finale bereikt en zijn dus goed op weg voor de titel bij het EK in Londen. Richting Rio zullen we met het team van maandag tot en met woensdag intern gaan op Papendal. Hierin zijn we veel momenten met elkaar samen en kunnen we dus extra stappen gaan zetten richting het ultieme doel: goud in Rio! Ik heb inmiddels al best wat wedstrijden gespeeld voor het Nederlands elftal. Van mij wordt een bepaald niveau en bepaalde uitstraling gevraagd.”

Wat is de reden dat je je voor Spieren voor Spieren wilt inzetten?
“Toen ik werd gevraagd, heb ik geen seconde getwijfeld me in te zetten voor de stichting. Om kinderen te kunnen ondersteunen en er voor ze te zijn is bijzonder. Een lach creëren op een gezicht is een schitterend gevoel, daarom zet ik me in! Het is een prachtig initiatief om met z’n allen te vechten tegen spierziekten. Ik hoop met mijn inzet zoveel mogelijk mensen te bereiken die ons gaan helpen. Daarnaast vind ik dat ze extra aandacht verdienen, dus mezelf inzetten voor evenementen en bezoekjes brengen aan centra’s of ziekenhuizen is het minste dat ik kan doen. De Spieren voor Spieren Dag en het Gala zijn evenementen waar ik graag bij aanwezig zou willen zijn. Vooral de Spieren voor Spieren Dag is een evenement waar veel kinderen bij aanwezig zijn. Samen met de andere ambassadeurs komen we daar langs om er met z’n allen een schitterende dag van te maken.”

Kun jij je een leven zonder hockey voorstellen?
“Nee, totaal niet zelfs! Hockey staat in mijn leven op één, hier moet ik veel dingen voor laten en doen. Het is ongelooflijk wat zo’n ziekte met een mens kan doen, laat staan met een kind. Daarom was ik ook direct geraakt om me hiervoor in te zetten. Als je het bij jezelf voorstelt, komt het ineens veel dichterbij en dan wil je je heel graag inzetten voor dit goede doel!”

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs