Home Doneren Contact

‘Het was heftig, confronterend’

Samen met Helden en onze ambassadeurs kijken we vooruit op de Spierathlon. Vandaag deel vier: Zeilster Marit Bouwmeester.

Sinds wanneer zet jij je in voor Spieren voor Spieren?
“Eigenlijk pas sinds redelijk recent. Ik heb nog maar een paar evenementen gedaan, maar het is geweldig om te doen. Er zijn veel nobele goede doelen, maar ik ben echt trots dat ik me voor Spieren voor Spieren mag inzetten. Als topsporter ga ik heel bewust met mijn lichaam om terwijl ik mezelf continu push om beter te worden. Op hun eigen manier zijn die kinderen daar ook 24/7 mee bezig. Het is een eer om hun daarbij te mogen helpen.”

Je zit er nog maar net bij, maar heb je al een ervaring gehad met Spieren voor Spieren die eruit springt?
“Ik sprak onlangs bij een gala met Kim en Lotte. Twee zusjes, een tweeling, die allebei kampen met een spierziekte. Dat was wel heftig, confronterend.”

‘Ik heb een enorm zwak voor kinderen’

Daar loop je niet voor weg…
“Zeker niet. Maar ik heb ook een enorme zwak voor kids. Als ik zie hoe die kleintjes met hun ziekte omgaan, hoe zij weten te genieten van de kleine dingen, dat is niet in woorden te beschrijven. Ik voel me rijk als ik dat van dichtbij mee mag maken. Als ik zie hoeveel lol die kinderen hebben tijdens een dag met Spieren voor Spieren, hoe fantastisch zij het hebben, dat is pas voldoening.”

Ben jij er bij tijdens de Spierathlon?
“Helaas niet! Dat is het leven van een topsporter vrees ik… Ik ben in het buitenland voor een wedstrijd. Als ik er was geweest, had ik graag meegedaan.”

Dan had jij zeker in één van die bootjes die tijdens het zwemmen gebruikt worden gedobberd?
“Ha, dat weet ik niet. Wel gaaf dat die er ook zijn!”

Waarom moeten onze lezers meedoen aan de Spierathlon?
“Ik denk dat je je niet kan voorstellen hoeveel levensplezier en lol er op zo’n dag in de lucht zit. Als je meedoet krijg je er heel veel voldoening voor terug. En het is natuurlijk belangrijk om gewoon veel geld op te halen, zodat we een vuist kunnen maken tegen spierziektes en we die kindjes een zo’n mooi mogelijke tijd kunnnen geven!”

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs