Home Doneren Contact

Gongslag luidt Wintertijd Challenge in

Het vierde jaargetijde komt er aan. Dat betekent dalende temperaturen, wollen mutsen, schaatsen slijpen, tuinen winterklaar maken én het einde van de zomertijd. De klok wordt jaarlijks iedere laatste zondag van oktober terug gezet. Dit is ook het moment van de Wintertijd Challenge dat voor de 5e keer op rij plaatsvindt. De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement. In de nacht dat de wintertijd ingaat, wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In 2014 was de opbrengst maar liefst € 350.000,-. Dit jaar wordt er op ruim 135 locaties gesport en zet Nederland massaal zijn gezonde spieren in voor zieke spieren.

 365 dagen per jaar ‘s nachts uit je bed!

Wat is nou eigenlijk één keer per jaar midden in de nacht opstaan om een uurtje te sporten voor een goed doel? Zeker als je bedenkt dat duizenden ouders van kinderen met een spierziekte er 365 dagen per jaar zo’n drie keer per nacht uit moeten om hun kind te draaien of te helpen bij het hoesten, omdat het kind dat zelf niet kan. Dan is dat ene uurtje voor de rest van Nederland toch een mooie manier om ook iets bij te kunnen dragen? Bram, een jongen van 6 met de spierziekte SMA Type 2, roept dan ook iedereen op om mee te doen via een videoboodschap, die je hier kunt bekijken.

Onderzoek naar mogelijke behandeling en genezing

Met de gongslag is het weekend van de Wintertijd Challenge ingeluid. Hiervoor sloeg ambassadeur en hockeyinternational Eva de Goede samen met Dean Dussenbroek, een jongen van 8 met de spierziekte Ataxie van Friedreich de gong. Overkoepelend doel van de Wintertijd Challenge is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht zal worden ingezet om de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte en hun gezin te verbeteren en hen een beter perspectief voor de toekomst te kunnen bieden.

20151022+Spieren+voor+Spieren-2-5000

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs