Home Doneren Contact

Gevolgen coronacrisis voor Spieren voor Spieren

Beste relatie van Spieren voor Spieren,

Net zoals heel Nederland zijn ook wij getroffen door de coronacrisis. Uw gezondheid, maar zeker ook die van kinderen met een spierziekte, is voor ons van groot belang. Daarom gaan wij ons maximaal inzetten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij volgen hierbij de adviezen van het RIVM.

We weten dat deze periode voor kinderen met een spierziekte extra risicovol is. Iedereen die vragen heeft over de exacte impact en implicaties van het coronavirus, voor kinderen met een spierziekte, adviseren wij contact op te nemen met de patiëntenvereniging Spierziekten Nederland.  

De coronacrisis heeft gevolgen voor Spieren voor Spieren en iedereen die bij ons betrokken is. Wij denken bijvoorbeeld aan de vele bedrijven die een sportevenement gepland hebben staan, basisscholen die een sponsoractie waren gestart en sportverenigingen die plannen aan het maken zijn: stuk voor stuk bevlogen actievoerders die keihard werken aan het verslaan van spierziekten bij kinderen. Helaas hebben zij door de coronacrisis allemaal hun initiatieven moeten staken.

Ook wij hebben besloten om eigen evenementen, zoals ons gala en Trap voor Trap, te verplaatsen naar een later moment. Een loodzware beslissing, maar noodzakelijk. Daarnaast hebben wij de volgende maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Ons kantoor is gesloten, wij werken vanuit huis en zijn gewoon bereikbaar (via mail spieren@spierenvoorspieren.nl en ons telefoonnummer 030-2273444)
  • Alle fysieke ontmoetingen hebben wij afgezegd of verplaatst naar een later moment
  • Tot en met dinsdag 28 april 2020 gaan wij niet actief fondsenwerven, Noch zelf, noch door het aansporen van of afspraken maken met bedrijven en actievoerders hierover.

Net zoals in de sport is opgeven eigenlijk geen optie. Op dit soort momenten halen we kracht uit de kinderen met een spierziekte die elke dag voor grote uitdagingen staan. Het zijn deze kinderen die ons laten zien dat wij de strijd nooit moeten opgeven. En dus blijven wij strijdbaar, net zoals kinderen met een spierziekte, en zijn wij vastberaden om nog sterker terug te komen.

De komende weken gaan wij ons vooral inzetten op de verbinding met onze doelgroepen. Denk daarbij aan de kinderen met een spierziekte en hun gezinnen, de academici die mede hard werken aan onze missie en onze gevers. Maar we denken ook aan de samenleving in tijden van corona, en dus zijn wij op dit moment aan het bekijken op wat voor manier wij als fondsenwervende organisatie onze verantwoordelijkheid kunnen nemen. Samen sta je sterker.

Met sportieve groet,

Minke Booij
Directeur Spieren voor Spieren

——————————————————

FAQ

Waarom is besloten om nu even niet actief fondsen te werven?
De coronacrisis raakt iedereen; bedrijven, zelfstandig ondernemers, maar ook particulieren. Veel van hen krijgen naast diverse uitdagingen ook flinke financiële klappen te verwerken. Het is zeer waarschijnlijk, ook afgaand op berichtgeving in de media, dat de aandacht van bedrijven en actievoerders waarmee wij samenwerken nu vooral ligt bij het zo goed mogelijk omgaan met de ontstane situatie. Het zijn voor veel mensen onzekere tijden. Het voelt daarom niet gepast om op dit moment bij deze bedrijven, zelfstandig ondernemers en actievoerders actief fondsen te werven.

Wanneer gaan jullie weer actief fondsenwerven?
We hebben besloten tot en met dinsdag 28 april niet actief fondsen te werven. Noch zelf, noch door het aansporen van of afspraken maken met bedrijven en actievoerders hierover. Na 28 april zullen we de situatie opnieuw bekijken.

Hoe blijven jullie in verbinding met alle doelgroepen, en waarom?
Wij vinden dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen. En daarom heeft Spieren voor Spieren projectteams gemaakt, die zich de aankomende periode in gaan zetten voor kinderen & gezinnen, academici, gevers en de samenleving. Onze teams gaan inventariseren waar de behoefte ligt tijdens deze coronacrisis. Vervolgens zullen wij keuzes gaan maken en overgaan tot actie.

Wat zijn de financiële gevolgen voor Spieren voor Spieren?
De exacte financiële gevolgen voor Spieren voor Spieren zijn op dit moment nog niet goed te overzien. Gelukkig is Spieren voor Spieren een financieel gezonde stichting en zijn wij, ook in deze lastige tijden, weerbaar. Daarmee kunnen wij garanderen dat het voortbestaan van Spieren voor Spieren op dit moment niet in gevaar komt. Onze financiering van lopende bestedingen is gewaarborgd en voor nieuwe projecten blijft geld beschikbaar vanuit fondsen en opgebouwde reserves.

Wat zijn de gevolgen voor onze bestedingen?
De bestrijding van het coronavirus vraagt veel aandacht van medische centra. En dus ook voor de centra waar wij mee samenwerken. Wij hebben vernomen dat acute zorg momenteel prioriteit krijgt. Onze lopende bestedingen zullen vertraging oplopen door de coronacrisis, waardoor we langer moeten wachten op resultaten. Alle andere vormen van contact die niet noodzakelijk zijn (denk daarbij aan diagnose, behandeling en zorg) worden uitgesteld tot nader orde. Wij zijn en blijven in contact met de academici van de medisch centra over de voortgang van onze bestedingen.

Mochten er nog andere vragen zijn, dan zijn wij tijdens kantoortijden bereikbaar via mail (spieren@spierenvoorspieren.nl) en ons telefoonnummer 030-2273444.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs