Home Doneren Contact

Gazelle nieuwe partner

Koninklijke Gazelle wenst dat alle kinderen kunnen sporten en bewegen, ook als zij beperkt zijn door een spierziekte. Om die reden is Gazelle een innige samenwerking aangegaan met Spieren voor Spieren. Als maatschappelijk partner zet de grootste fietsfabrikant van Nederland zich op een groot aantal manieren in. Daarbij gaat het om financiële en materiële steun.
Hiertoe stelt Gazelle innovatieve elektrische fietsen beschikbaar. Vanaf 2016 zal elke maand een elektrisch fiets uitgereikt worden aan een kind met spierziekte. Daarbij gaat het dus om twaalf elektrische fietsen die het kinderen met een spierziekte wat gemakkelijker maken een fietsrit te maken. Om jeugd uit het hele land aan bod te laten komen, wordt telkens een andere provincie gekozen.

Belangrijk is dat het partnerschap wordt gedragen door zo veel mogelijk mensen die bij Gazelle betrokken zijn. Medewerkers, partners en rijders van Gazelle zullen betrokken worden in het partnerschap. Zo worden Gazelle-dealers aangemoedigd aandacht te schenken aan acties ten behoeve van Spieren voor Spieren.

Trotse partner
Gazelle is trots een bijdrage te kunnen leveren aan een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte. “Als grootste fietsfabrikant van het land weten we hoe fijn het kan zijn om af en toe een fietsrit te maken. Even wat gezonde inspanning, een mooie omgeving en sociale contacten onderweg doen je goed. Helaas is fietsen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Samen met Spieren voor Spieren willen we de kwaliteit van het leven van kinderen met een spierziekte verbeteren.”, zegt directeur Jaap Merkus van Gazelle. “Dat kan met onze elektrische fietsen, maar ook door onze relaties en contacten bewust te maken van dit belangrijke doel. Tijdens de opening van onze nieuwe productie en innovatie faciliteit in Dieren (3 september) zullen we aan beide zaken aandacht schenken.”

gazelle

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs