Home Doneren Contact

Eredivisie in actie

Eredivisie zet gezonde spieren in voor zieke spieren
Dit Eredivisieweekend staat volledig in het teken van kinderen met een spierziekte

De Eredivisie komt dit weekend in actie voor Spieren voor Spieren. Tijdens de vierde speelronde (26, 27 en 28 augustus) vragen de Eredivisie en alle Eredivisieclubs collectief aandacht voor de nationale actie die de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren momenteel houden voor kinderen met een spierziekte. Bij alle negen Eredivisiewedstrijden worden de scheidsrechters tijdens de opkomst vergezeld door kinderen met een spierziekte. Tevens dragen de spelers een speciale mouwbadge op het wedstrijdshirt en wordt het publiek – in de stadions en thuis voor de buis – opgeroepen om mee te doen aan de actie. Ook alle sponsors van de Eredivisie en FOX Sports dragen hun steentje bij door het beschikbaar stellen van hun mediakanalen.

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie: “De Eredivisie bestaat dit seizoen 60 jaar. Dat is voor ons reden voor een feest. Maar er zijn helaas ook situaties waar geen feest gevierd wordt. Daarom willen we graag collectief iets betekenen voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte. Samen met het Spieren voor Spieren Kindercentrum en de VriendenLoterij richten we op de nieuwe locatie van het Kindercentrum een speciale ‘Voetbal Experience’ in. Hier krijgen kinderen de mogelijkheid om exclusieve beelden van hun favoriete Eredivisieclub terug te kijken en kunnen ze straks diverse games spelen en video’s met aanmoedigingen van bekende Eredivisievoetballers bekijken. Op die manier hopen we de behandelingstijd voor de kinderen een beetje draaglijker te maken.”

Spieren voor Spieren Kindercentrum
Wekelijks komen er kinderen met een onverklaarde spierzwakte naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Hier worden alle onderzoeken op één dag georganiseerd om zo snel mogelijk de juiste diagnose te stellen, waar dit traject voorheen jaren kon duren. Kinderen met een mogelijke spierziekte en hun ouders zitten daardoor minder lang in onzekerheid en krijgen veel eerder een behandelplan.

VriendenLoterij PrijzenMarathon
Tot en met 30 september organiseert de VriendenLoterij met Spieren voor Spieren, en met RTL4 en de Eredivisie als partners, een nationale actie voor kinderen met een spierziekte: de VriendenLoterij PrijzenMarathon. De opbrengst is bestemd voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.
Door uitbreiding van dit centrum kunnen er nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik maken van gecentraliseerde zorg en diagnosestelling. Met de extra kennis die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan met als doel spierziekten bij kinderen uiteindelijk de wereld uit te helpen.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs