Home Doneren Contact

Eindopbrengst Wintertijd Challenge

Op bijna 150 locaties door heel Nederland is er in de nacht van 24 op 25 oktober gesport voor kinderen met een spierziekte. De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat, wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. Nederlanders met gezonde spieren kunnen zelf een challenge initiëren of deelnemen aan een challenge bij hen in de buurt. Duizenden mensen hebben zich deze nacht ingezet voor kinderen met een spierziekte en hebben in totaal €303.187,- ingezameld.

Deelnemers aan deze sportnacht kwamen voor één keer ’s nachts hun bed uit. Hiermee hebben ze gehoor gegeven aan de oproep van Bram de Caluwé, een jongen van 6 met een spierziekte. Zijn ouders, evenals duizenden andere ouders van kinderen met een spierziekte komen 365 dagen per jaar zo’n drie keer per nacht hun bed uit om hun kind te draaien of te helpen bij het hoesten, omdat het kind dat zelf niet kan.

Doel van de Wintertijd Challenge is om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze kinderen zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar de oorzaak en mogelijke behandeling van spierziekten bij kinderen.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs